Οι κλιματολογικές αλλαγές απειλούν για την ασφάλεια των ΗΠΑ



26-06-2008


The Global Social and Sustainable Enterprise program declares, We Are In Business To Build A Better World
Νέα έκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ αναφέρει ότι οι κλιματολογικές αλλαγές μπορεί να απειλήσουν την ασφάλεια της χώρας, επιδεινώνοντας τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα σε άλλα σημεία του κόσμου, όπως την φτώχια, τις κοινωνικές εντάσεις και τους χαλαρούς πολιτικούς θεσμούς.

Σε ανακοίνωσή του σε επιτροπή της Βουλής ο επικεφαλής του Συμβουλίου Τόμας Φίνγκαρ δήλωσε ότι η πιο σημαντική επίδραση του φαινομένου του θερμοκηπίου στην ασφάλεια των ΗΠΑ θα είναι έμμεση και θα προέρχεται από τις επιδράσεις του περιβάλλοντος σε άλλες χώρες.

Μελέτη του Εθνικού Συμβουλίου των Μυστικών Υπηρεσιών για τις επιπτώσεις του φαινομένου του θερμοκηπίου μέσα στα επόμενα 20 χρόνια επεσήμαινε ότι η περιβαλλοντολογική παρακμή μπορεί να απειλήσει της σταθερότητα πολλών χωρών, προκαλώντας εμφύλιους πόλεμους, ή ακόμα και πόλεμους μεταξύ κρατών για τη πρόσβαση σε πλουτοπαραγωγικούς πόρους.

Ανάμεσα στις επιπτώσεις που θα επηρεάσουν άμεσα τις ΗΠΑ θα είναι αύξηση ζήτησης ενεργειακών πηγών και η αύξηση του μεταναστευτικού ρεύματος προς τις ΗΠΑ από χώρες με μειωμένους πόρους.

Η έκθεση επισημαίνει ότι η επίδραση των κλιματολογικών αλλαγών στην παγκόσμια οικονομία μέχρι το 2030 θα είναι πολύ μικρή, αλλά δεχτούν ισχυρό πλήγμα οι οικονομίες στις χώρες της Μέσης Ανατολής, της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ασίας και της υπό την Σαχάρα Αφρικής.

Αναλυτές επίσης προβλέπουν ότι οι κλιματολογικές αλλαγές θα δυσκολέψουν τη δυνατότητα της διεθνούς κοινότητας να ανταποκρίνεται σε επείγουσες καταστάσεις και για το λόγο αυτό μπορεί να επέλθουν περισσότερες ανθρωπιστικές καταστροφές.

Καταλήγοντας το Εθνικό Συμβουλίο Μυστικών Υπηρεσιών αναφέρει ότι σε μερικές περιπτώσεις οι περιβαλλοντολογικές αλλαγές γίνονται με γρηγορότερο από τον αναμενόμενο ρυθμό.

voa

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc