ΠΟΛΙΤΙΚΗ 25/6/2008 /ANEXARTITIOS


25/6/2008
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:




"ΜΕ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 2010"

Ανακοινώσεις για τη νέα διοικητική δομή της χώρας επεφύλασσε στους δημάρχους ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος κατά την έναρξη του έκτακτου θεματικού συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ.

Επανέλαβε ότι ο στόχος είναι το σχετικό νομοσχέδιο να ψηφιστεί μέχρι το τέλος του έτους και οι δημοτικές εκλογές του 2010 να γίνουν με το νέο σύστημα.

Ταυτόχρονα, κάλεσε τις Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) να αποφασίσουν αυτές για το πώς θα γίνουν οι συνενώσεις

Ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι οι αλλαγές πρέπει να γίνουν «με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση των τοπικών κοινωνιών», επισημαίνοντας πως ο ίδιος αναμένει τις τελικές προτάσεις της ΚΕΔΚΕ μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης μελέτης του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το ζήτημα. Ακολούθως σημείωσε ότι θα υπάρξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό εντός του καλοκαιριού, με στόχο τον Οκτώβριο να είναι έτοιμο το νομοσχέδιο.

Ο κ. Παυλόπουλος πάντως υποστήριξε ότι «σημασία δεν έχει πού θα είναι οι έδρες των δήμων», καθώς όπως είπε «τα ονόματα και η ιστορία στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σώζονται και διαιωνίζονται όταν οι δήμοι είναι ισχυροί».

Επίσης δεν έκανε καμία αναφορά για τα κίνητρα που θα δοθούν για τις συνενώσεις των ΟΤΑ.

Αιρετή περιφέρεια

Σχετικά με τον δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης, ο Πρ. Παυλόπουλος μίλησε ξανά για αιρετή περιφέρεια με αιρετό περιφερειακό συμβούλιο, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ο περιφερειάρχης να εκλέγεται άμεσα από τον λαό. Πάντως, διευκρίνισε ότι οι διορισμένοι από το κράτος γενικοί γραμματείς παραμένουν στις θέσεις τους.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»