Πρώτη επιβαρυντική κατάθεση /kathimerini


Ο κ. Τσουκάτος φέρεται να έλαβε χρήματα και μετά την αποχώρησή του από τη Χ. Τρικούπη

Της Ευας Καραμανωλη

Τις καταθέσεις του επιχειρηματία κ. Στέλιου Βίου και του οδηγού του κ. Σπήλιου Αποστολόπουλου, ο οποίος υποστηρίζει ότι μέρος των χρημάτων της Siemens παραδόθηκε στον κ. Θεόδωρο Τσουκάτο περί το 2001, καλείται να αντικρούσει το Σάββατο, ενώπιον του εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ. Παρά το γεγονός ότι το έμβασμα από τη Siemens σε λογαριασμό του επιχειρηματία Ι. Πιταούλη φέρεται να έγινε το πρώτο εξάμηνο του 1999, ο οδηγός του επιχειρηματία Στ. Βίου τοποθετεί τις μεταφορές των χρημάτων στον κ. Τσουκάτο περί το 2000, επισημαίνοντας ότι πήγε και κάποιες φορές στο γραφείο του κ. Τσουκάτου στην Πανεπιστημίου», το οποίο άρχισε να λειτουργεί μετά το 2001. «Τρεις με τέσσερις φορές παρέδωσα ποσά στον Τσουκάτο, περίπου 15 εκατ. δρχ. κάθε φορά. Δεν είμαι σίγουρος πόσα ακριβώς ήταν γιατί ορισμένες φορές ήταν τυλιγμένα με χαρτί», αναφέρει ο κ. Αποστολόπουλος. Από την πλευρά του, ο επιχειρηματίας Στέλιος Βίος στην κατάθεσή του, υποστηρίζει ότι τα χρήματα αποστέλλονταν στο γραφείο του κ. Τσουκάτου στο ΠΑΣΟΚ. «Το μεγαλύτερο ποσό, 75 εκατομμύρια δραχμές, τα πήγα ο ίδιος στο γραφείο του κ. Τσουκάτου στον πέμπτο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη. Εκεί άκουσα ότι τα χρήματα τα κατέβαζαν στον δεύτερο όπου ήταν το κομματικό ταμείο», αναφέρει. Κάποιες φορές, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο επιχειρηματίας, τα χρήματα παρέδιδε ο οδηγός του στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη. «Οσες φορές έστειλα τον οδηγό, πήρε αποδείξεις για τα χρήματα που παρέδωσε», αποδείξεις τις οποίες ο επιχειρηματίας επιφυλάχθηκε να προσκομίσει.

Ο κ. Θεόδωρος Τσουκάτος, ο οποίος έλαβε τριήμερη προθεσμία προκειμένου να καταθέσει ανωμοτί για το ποσό 1 εκατομμυρίου μάρκων που τον συνδέουν με τα ταμεία της Siemens, εμμένει κατά πληροφορίες στον ισχυρισμό του ότι τα χρήματα κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Ο εν λόγω ισχυρισμός διαψεύδεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, ο κ. Τσουκάτος μέσω του συνηγόρου του κ. Διονύση Γκούσκου, αρνήθηκε οιαδήποτε συναλλαγή με τη Siemens, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν έχει γραπτές αποδείξεις ότι το ένα εκατομμύριο μάρκα κατέληξε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. «Αποδείξεις είναι το θάρρος και η εντιμότητα των προσώπων που έχουν εμπλακεί», δήλωσε ο κ. Γκούσκος, ο οποίος έκανε λόγο και για παρεμβάσεις από εξωθεσμικά κέντρα. Στο πλαίσιο της υπεράσπισής του ο κ. Θεόδωρος Τσουκάτος ζήτησε την κατ' αντιπαράσταση εξέτασή του με τους ταμίες της Χαριλάου Τρικούπη κ. Σπ. Αυγερινό και Δήμητρα Παπαχρήστου, οι οποίοι έχουν κληθεί σήμερα να καταθέσουν ως μάρτυρες, καθώς και με τον οδηγό του επιχειρηματία Στ. Βίου.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να προσέλθει για τρίτη φορά στο γραφείο του εισαγγελέα Πρωτοδικών ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο επιχειρηματίας κ. Β. Τυρογαλάς και εμπλεκόμενοι στην προμήθεια του C4I.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»