διαδηλωσεις στην Πόλη.

Διαδηλώσεις υπέρ της κοσμικότητας του τουρκικού κράτους στην Κωνσταντινούπολη

Εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη για να διαδηλώσουν την προσήλωσή τους στις αρχές της κοσμικότητας του τουρκικού κράτους με φόντο την κρίση που έχει ξεσπάσει στις σχέσεις κυβέρνησης - στρατού με αφορμή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

"Η Τουρκία είναι λαΐκή και θα παραμείνει", κραύγαζαν οι διαδηλωτές κρατώντας την τουρκική σημαία και πορτραίτα του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας Κεμάλ Ατατούρκ στην πλατεία Τσαγκλαγιάν, στον ευρωπαϊκό τομέα της Κωνσταντινούπολης.

Η διαδήλωση οργανώθηκε με πρωτοβουλία περίπου 600 μη κυβερνητικών οργανώσεων και αποτελεί συνέχεια μιας πρώτης που συγκέντρωσε 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους στις 14 Απριλίου στην Αγκυρα για το ίδιο θέμα.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ δήλωσε σήμερα ότι παραμένει υποψήφιος του κόμματός του για την προεδρία παρά την προσφυγή της αντιπολίτευσης στη δικαιοσύνη και τις πιέσεις που ασκεί ο στρατός.

"Η διαδικασία εκλογής προέδρου έχει αρχίσει και θα συνεχιστεί", τόνισε ο Γκιουλ στους δημοσιογράφους. "Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να αποσυρθεί η υποψηφιότητά μου".

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»