διεθνές πανεπιστήμιο στην Θεσσαλονίκη

Διεθνές πανεπιστήμιο από τον Ιανουάριο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Πρόγραμμα σπουδών που θα ανταποκρίνεται στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, συμπεριλαμβάνοντας τη διεπιστημονικότητα, νέες μεθόδους και χρήση εξελιγμένων τεχνολογικών μέσων θα διαθέτει το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2008 με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Τα ζητήματα λειτουργίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται οι διοικητικές του υπηρεσίες (10ο χλμ. Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών) και στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου και η 7μελής Διοικούσα Επιτροπή του ιδρύματος. Το Πανεπιστήμιο θα λειτουργήσει αρχικά με μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και σε ενοικιαζόμενες εγκαταστάσεις. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε ιδιόκτητο κτίριο στη Νέα Μηχανιώνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής, κ. Κωνσταντίνο Γραμμένο, οι διαδικασίες για την παραχώρηση του οικοπέδου και την ενοικίαση του κτιρίου είναι σε εξέλιξη, ενώ τον Ιούνιο πρόκειται να ανακοινωθούν οι θεματικές ενότητες και το πρόγραμμα σπουδών. Στόχος του ιδρύματος είναι να προσελκύσει Ελληνες του εξωτερικού και φοιτητές των Βαλκανίων. πηγή καθημερινή

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»