FROM Kathimerini

Eπίδειξη θράσους και δύναμης από κουκουλοφόρους
Πυρπόλησαν το Aστυνομικό Tμήμα των Eξαρχείων

Tου Γιαννη Σουλιωτη

Με πρωτοφανές θράσος, που αναζωπυρώνεται από την απραξία της Ελληνικής Αστυνομίας, που μοιάζει να περιορίζεται σε ρόλο παρατηρητή, νεαροί αντιεξουσιαστές συνέχισαν και χθες ανενόχλητοι το καταστροφικό τους έργο. Ενα μόλις 24ωρο μετά την επέλασή τους στο κέντρο της Αθήνας, ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων προχώρησε τις απογευματινές ώρες χθες σε νέα επίδειξη... επιχειρησιακής ικανότητας, εξαπολύοντας επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων.

Οι νεαροί κατάφεραν να εκθέσουν ανεπανόρθωτα την EΛ.AΣ. θέτοντας σε εφαρμογή ένα καλά οργανωμένο σχέδιο αντιπερισπασμού, το οποίο κρίνοντας εκ του αποτελέσματος στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία: 2 περιπολικά, 4 υπηρεσιακά αυτοκίνητα με συμβατικές πινακίδες, ένα κατασχεμένο Ι.Χ., μία υπηρεσιακή μοτοσικλέτα και 4 δίκυκλα ιδιωτικής χρήσης καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν ένα περιπολικό και ένα Ι.Χ. Επιπλέον, σημαντικές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στο κουβούκλιο και την πρόσοψη του κτιρίου, όπου στεγάζεται το Τμήμα, καθώς επίσης και στην είσοδο διπλανής πολυκατοικίας, ενώ από θαύμα δεν τραυματίστηκε κάποιος από τους αστυνομικούς σκοπούς ή τους ιδιώτες, που διέρχονταν τη στιγμή της επίθεσης από την οδό Καλλιδρομίου.

Xαρακτηριστικό της έντασης της επίθεσης είναι ότι οι αστυνομικοί σκοποί έκαναν εκτεταμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να απομακρύνουν τους κουκουλοφόρους δίχως αποτέλεσμα. Χρειάστηκε μάλιστα να καταφύγουν στο εσωτερικό του τμήματος για να αποφύγουν τα χειρότερα.

Λίγες ώρες νωρίτερα, 30 άτομα είχαν εξαπολύσει επίθεση, την 6η (!) μέσα σε λίγους μήνες, εναντίον των αστυνομικών εγκαταστάσεων (έδρα των ΜΑΤ) στο Γουδή, εκσφενδονίζοντας βροχή από πέτρες, βόμβες μολότοφ αλλά και... φλεγόμενα γκαζάκια εναντίον του φυλακίου που βρίσκεται στον περίβολο των εγκαταστάσεων. Μετά την επίθεση, οι κουκουλοφόροι βρήκαν καταφύγιο στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

«Οι αναστολές της ΕΛ.ΑΣ. να αντιμετωπίσει δυναμικά τη δράση των συγκεκριμένων ατόμων έχει οδηγήσει στην πλήρη αποθράσυνσή τους. Απολαμβάνουν ένα ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας», σχολίαζαν στην «Κ» αστυνομικοί. Συνέδεαν μάλιστα ευθέως τα όσα εκτυλίσσονται στο κέντρο της Αθήνας με την έκρυθμη κατάσταση που επικρατούσε έως και χθες στις φυλακές, διότι, όπως επεσήμαναν, «οι δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν απομείνει στην Αθήνα είναι λιγοστές, καθώς οι περισσότερες διμοιρίες έχουν σταλεί σε Κορυδαλλό και Μαλανδρίνο».

Την αδυναμία αυτή της Αστυνομίας γνώριζαν και εκμεταλλεύτηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο έπακρο οι ομάδες των αντιεξουσιαστών. Δεν είναι τυχαίο, ότι την ώρα που οι κουκουλοφόροι εξαπέλυαν επίθεση εναντίον του Α.Τ. Εξαρχείων, η διμοιρία που ως συνήθως αποκλείει την πρόσβαση στο σημείο είχε σταλεί σε ενίσχυση των δυνάμεων σε Μαλανδρίνο και Κορυδαλλό. «Είμαστε αποδυναμωμένοι, δεν βρισκόμαστε στα συνήθη πόστα μας» παραδέχτηκε χθες υψηλόβαθμος αστυνομικός που υπηρετεί στη συγκεκριμένη μονάδα.

epilog;es lornion.blogspot.com

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»