Προς ισοφάριση του ιστορικού ρεκόρ οδεύει η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου

Το δολλάριο υποχωρεί, καθώς τα χειρότερα των αναμενομένων στοιχεία για την αγορά κατοικιών και την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι η Fed πιθανόν να προβεί σε μείωση των επιτοκίων της τους επόμενους μήνες. Ώθηση αναμένεται να δώσει στο ευρώ σήμερα η ανακοίνωση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος Ifo στη Γερμανία. Μέλος της ΕΚΤ ανέφερε ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν επιθυμεί τις υπερβολικές διακυμάνσεις στην αγορά συναλλάγματος. Αρνητικά αναμένεται να επηρεάσει το ευρώ αποπληρωμή γαλλικού ομολόγου (€19,5 δισ.) που πραγματοποιείται σήμερα. Πωλήσεις ευρώ στην περιοχή των $1,3670. Η διακύμανση του ευρώ εκτιμάται μεταξύ $1,3580-1,3680.
Ο επαναπατρισμός κεφαλαίων λόγω αποπληρωμών ευρωπαϊκών ομολόγων στηρίζει το ιαπωνικό νόμισμα. Θετική για το γιεν η ανακοίνωση του πλεονάσματος του εμπορικού ισοζυγίου στην Ιαπωνία το Μάρτιο στα ¥1,63 τρισ. έναντι εκτιμήσεων
της αγοράς (¥1,34 τρισ.), καθώς οι εξαγωγές της χώρας σημείωσαν νέο ιστορικά υψηλό. Στη μηνιαία εμπορική έκθεση της Ιαπωνίας εμφανίστηκε η Κίνα ως ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ιαπωνίας για το οικονομικό έτος 2006 ξεπερνώντας τις ΗΠΑ. Εντολές αγοράς δολλαρίων στα 118,20 γιεν. Η διακύμανση του δολλαρίου εκτιμάται μεταξύ 118,00-118,90 γιεν.
Πηγή: Τμήμα Αναλύσεως Αγορών Alpha Bank Kathimerini

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»