πολιτισμός



Μίνι φεστιβάλ ευρωπαϊκού θεάτρου στο Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη

Μίνι φεστιβάλ ευρωπαϊκού θεάτρου φιλοξενεί από την ερχόμενη Πέμπτη 26 ως και την Κυριακή 29 Απριλίου το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για σειρά εκδηλώσεων (τέσσερις παραστάσεις, αναγνώσεις έργων, και συμπόσια για το θέατρο και τις νέες τάσεις που επικρατούν στη διεθνή σκηνή) που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Βραβείου Θεάτρου - της ευρωπαϊκής διοργάνωσης που ξεκίνησε ως πιλοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 1986-87 και στη συνέχεια αναγνωρίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ως "οργανισμός ευρωπαϊκού πολιτιστικού ενδιαφέροντος". Το βραβείο απονέμεται σε προσωπικότητες ή θεατρικούς θεσμούς, των οποίων το πολιτιστικό έργο έχει συμβάλει στην αμοιβαία κατανόηση και συνεργασία μεταξύ των λαών. Το βραβείο ανέρχεται στο ποσό των 60.000 ευρώ.

Πέρα από αυτή την τιμητική διάκριση, από την τρίτη διοργάνωση και μετά, προστέθηκε το Ευρωπαϊκό Βραβείο "Νέες Θεατρικές Πραγματικότητες", που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τις καινούριες καλλιτεχνικές τάσεις και πρωτοβουλίες στον χώρο του ευρωπαϊκού θεάτρου. Το βραβείο ανέρχεται στο ποσό των 20.000 ευρώ...

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»