από περιέγεια αφαίρεση ζωής.

Δύο 16χρονα κορίτσια σκότωσαν τη φιλενάδα τους από περιέργεια

Α­πό πε­ρι­έρ­γεια σκό­τω­σαν τη 15χρο­νη φι­λε­νά­δα τους, δύ­ο 16­χρο­να κο­ρί­τσια. Με αυ­τή την α­να­τρι­χια­στι­κά α­πλή ε­ξή­γη­ση, πα­ρου­σιά­στη­καν οι δύ­ο κο­πέ­λες στο Δι­κα­στή­ριο Α­νη­λί­κων της Πέρ­θης που θα α­πο­φα­σί­σει την ποι­νή που θα α­πο­δο­θεί στις δύ­ο δο­λο­φό­νους.

Οι νε­α­ρές εί­ναι σή­με­ρα 17 χρό­νων και δο­λο­φό­νη­σαν την φι­λε­νά­δα τους Ε­λί­ζα Ντέ­ι­βις, πέ­ρυ­σι, στραγ­γα­λί­ζο­ντάς την με έ­να κα­λώ­διο. Το πτώ­μα της Ε­λί­ζα βρέ­θη­κε πέ­ρυ­σι τον Ιού­νιο α­πό την α­στυ­νο­μί­α θαμ­μέ­νο σε ρη­χό τά­φο, κά­τω α­πό έ­να σπί­τι.

Και τα δύ­ο κο­ρί­τσια πα­ρα­δέ­χθη­καν την ε­νο­χή τους, ε­νώ ο δη­μό­σιος κα­τή­γο­ρος α­νέ­φε­ρε ό­τι κα­τά την διάρ­κεια της προ­α­να­κρι­τι­κής ε­ξέ­τασης και οι δύ­ο εί­χαν δη­λώ­σει ό­τι σκό­τω­σαν την φι­λε­νά­δα τους ε­πει­δή έ­νοιω­θαν ό­τι έ­κα­ναν μί­α σω­στή πρά­ξη.

Τα κο­ρί­τσια δεν εδωσε λεπτομέρειες στο δι­κα­στή­ριο για το πώς δι­έ­πρα­ξαν το φό­νο, ε­νώ, ό­πως α­νέ­φε­ρε η μί­α εκ των δύ­ο νε­α­ρών σε ψυ­χί­α­τρο που τις ε­ξέ­τα­σε, ή­θε­λαν α­πό πε­ρι­έρ­γεια να δουν πώς εί­ναι να σκο­τώ­νεις κά­ποιον.

Οι δύο νεαρές κρα­τού­νται σε ξε­χω­ρι­στές φυ­λα­κές, για­τί ό­πως πρε­σβεύ­ει ο Δη­μό­σιος Κα­τή­γο­ρος εί­ναι ε­πι­κίν­δυ­νες για άλ­λους φυ­λα­κι­σμέ­νους.

Με­τά την α­κρο­α­μα­τι­κή δια­δι­κα­σί­α, οι γο­νείς της ατυχης Ε­λί­ζας σε δη­λώ­σεις τους α­νέ­φε­ραν ό­τι αν ί­σχυε η θα­να­τι­κή ποι­νή, αυ­τή και μό­νο θα έ­πρε­πε να τους ε­πι­βλη­θεί. «Α­πό τη στιγ­μή που δεν υ­πάρ­χει η θα­να­τι­κή ποι­νή, θα πρέ­πει να τους ε­πι­βλη­θεί ι­σό­βια κά­θειρ­ξη», α­νέ­φε­ρε ο πα­τέ­ρας του θύ­μα­τος.
Πηγή ΑΠΕ 24/04/2007 11:46 πμ


Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc