δριμεία κριτικη..............

Δριμεία κριτική άσκησε η Μ. Ολμπράιτ για τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία

Η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ ονειδίζει την κυβέρνηση Μπους για τον τρόπο που διαχειρίσθηκε την κρίση στη Γεωργία και τόνισε πως το πρώτο πράγμα που ώφειλε να πράξει ήταν να στιγματίσει τη Μόσχα.

«Εγώ θα πήγαινα κατ’ ευθείαν στη Μόσχα, όχι σαν τη σημερινή ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράις», τονίζει η πρώην ΥΠΕΞ κατά το διάστημα 1997-2001, σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα του περιοδικού Σπίγκελ.

«Θα έλεγα στους Ρώσους χωρίς περιστροφές πως η συμπεριφορά τους ήταν απαράδεκτη, διαβεβαιώνοντάς τους πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος στα σύνορά τους. Θα τους έλεγα σαφώς πως πρέπει να καταλάβουν πως διαχειρίζονται άσχημα την κατάσταση και πως θα πρέπει να τη διορθώσουν», τονίζει η Ολμπράιτ.

Η ίδια καλεί τη Δύση σε μία αποφασιστική στάση απέναντι στις ρωσικές πράξεις στην Νότιο Οσετία κι εκτιμά πως «εάν ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν μεταβάλλει τη στάση του, τότε θα πρέπει να εξεύρουμε τρόπους για να περιορίσουμε τη Ρωσία στο διεθνές επίπεδο». Η Ολμπράιτ επίσης εκφράζει την ανησυχία της για τη στάση της Μόσχας που θυμίζει αυτή των Τσάρων του 19ου αιώνα και καλεί το ΝΑΤΟ να «μην διστάσει» να προωθήσει τα σχέδιά του για την ένταξη της Γεωργίας στους κόλπους του.

Επίσης απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε πιθανή αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Νοτίου Οσετίας κατά τα πρότυπα του Κοσόβου, τονίζουσα πως δεν υπάρχει συσχετισμός ανάμεσα στην εθνοκάθαρση «που επιτελούσε ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς με την προσπάθεια των Γεωργιανών να διατηρήσουν ενωμένη τη χώρα τους».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

lornion said…
Νέο -γεράκι σου βγήκε η Μαντλίν ,μπας και μετακόμισε στους ρεπουμπλικανούς, η επιζητεί το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ από τον οιονδήποτε μελλοντικό Πρόεδρο?Τα μυαλά μας δείχνει να είναι μπερδεμένα στις κοσμογονικές αλλαγές των καιρών.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»