να σταματήσει η δίκη του ζήτησε ο Καρατζιτς /ΕΘΝΟΣ

Την άμεση διακοπή των νομικών διαδικασιών εναντίον του ζήτησε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, ο Ράντοβαν Κάρατζιτς.

Μιλώντας την Τρίτη ενώπιον των δικαστών, ο Κάρατζιτς χαρακτήρισε "αδύνατη" τη διεξαγωγή μιας δίκης εναντίον του, καθώς, όπως είπε, δεν του αποδόθηκαν τα δικαιώματά του.


Ο ίδιος υποστήριξε- σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Β92 του Βελιγραδίου- ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και το ΝΑΤΟ τον απειλούν με σωματική και δικαστική "εξόντωση".

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς επανέλαβε ότι το 1996, ο Αμερικανός διπλωμάτης Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, του είχε προτείνει "ασυλία" με αντάλλαγμα την πλήρη απόσυρσή του από τη δημόσια ζωή. Είπε ακόμη ότι οι ΗΠΑ προσπάθησαν να τον "εξοντώσουν" λόγω της απροθυμίας του να ανταποκριθεί στους όρους αυτής της συμφωνίας.

Ο πρώην πρόεδρος των Σέρβων της Βοσνίας, ο οποίος κατηγορείται- μεταξύ άλλων- για γενοκτονία με αφορμή τα γεγονότα του 1995, στη Σρεμπρένιτσα, χαρακτήρισε αδύνατη την προοπτική μιας δίκαιης δίκης, λόγω της συνεχούς, συστηματικής δαιμονοποίησής του σε διεθνές επίπεδο, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»