Υποψήφιος αντιπρόεδρος ο Τζο Μπάιντεν/VOA

25-08-2008


Democratic presidential candidate Sen. Barack Obama and his vice presidential running mate, Sen. Joe Biden, appear together Saturday, Aug. 23, 2008, in Springfield, Ill.
Μπαράκ Ομπαμα και Τζο Μπάιντεν

Ο Γερουσιαστής Τζόσεφ Μπάιντεν, που ο Μπαράκ Ομπάμα επέλεξε σαν υποψήφιο αντιπρόεδρο του, θεωρείται μια απ’ τις πλέον σημαίνουσες φωνές σε θέματα Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Ο κ. Μπάιντεν γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πενσυλβάνια και προέρχεται από χαμηλού εισοδήματος οικογένεια Ρωμαιοκαθολικών, γεγονός που πιστεύεται ότι θα διευρύνει την βάση υποστήριξης του κ. Ομπάμα στους κόλπους της εργατικής τάξης στις ΗΠΑ.

Ο 65χρονος Γερουσιαστής από την πολιτεία Ντέλαγουερ, και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας έχει υπάρξει ξεκάθαρος επικριτής της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Μπούς, συμπεριλαμβανομένου και του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Παρά το ότι το 2002 ψήφισε υπέρ της εισβολής στο Ιράκ, ο Γερουσιαστής Μπάιντεν έχει από τότε επικρίνει έντονα τον τρόπο με τον οποίο η Αμερικανική κυβέρνηση έχει χειριστεί το θέμα του πολέμου. Κατά την 35χρονη θητεία του στην Αμερικανική Γερουσία ο κ. Μπάιντεν έχει επίσης διατελέσει πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων.

Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Η πρώτη σύζυγος του και μια απ’ τις κόρες του σκοτώθηκαν το 1972 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα λίγο μετά την εκλογή του στη Γερουσία.

Περισσότερα για τις εκλογές στις ΗΠΑ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»