Aμετάκλητοι στις αποφάσεις μας........

Μεντβέντεφ: Aμετάκλητοι στις αποφάσεις μας χωρίς να απομονωθούμε
Διπλωματική δήλωση του Ρώσου προέδρου πριν από τη σύνοδο στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε πως η Ρωσία δεν θέλει να απομονωθεί και θα προσπαθήσει να αναπτύξει τις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλα κράτη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε πως η Ρωσία δεν θα αναιρέσει την απόφασή της να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αποσχισθεισών περιοχών της Γεωργίας Νότια Οσετία και Αμπχαζία.

«Πήραμε την απόφασή μας και την πήραμε αμετάκλητα», ανέφερε ο Μεντβέντεφ σε μία συνέντευξη σε ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα, σύμφωνα με το Ιντερφάξ.

Λαβρόφ: «Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις του σχεδίου Σαρκοζί»

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ ζητεί σε συνέντευξή του στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Χάντελσμπλατ, να υπάρξει μία ταχεία επίλυση της κρίσης με τη Γεωργία, μία ημέρα πριν την έκτακτη σύνοδο της ΕΕ για τα γεγονότα στον Καύκασο.

«Η παρούσα κρίση θα πρέπει να ξεπερασθεί τάχιστα. Είμαστε ευγνώμονες για τις προσπάθειες της γαλλικής προεδρίας στην ΕΕ και θα τηρήσουμε όλες τις προβλεπόμενες δεσμεύσεις από το σχέδιο Μεντβέντεφ-Σαρκοζί στη μορφή που τις συμφωνήσαμε», τονίζει ο Λαβρόφ στην γερμανική οικονομική εφημερίδα.

Η Ρωσία δεν έχει κανένα συμφέρον να υπάρξουν νέες διαιρέσεις στην Ευρώπη, 20 χρόνια μετά την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος, τονίζει ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

«Εν τούτοις, θα πρέπει να γίνει σαφές πως μία διευρυμένη συνεργασία στον οικονομικό τομέα και στην πολιτική της ασφάλειας δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνον με διάλογο μεταξύ ίσων, και πως μία τέτοια συνεργασία θα πρέπει να λαμβάνει υπ' όψη και τα δικά μας συμφέροντα», τόνισε ο ίδιος.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

lornion said…
Ταξείδι έκανε η πολιτική λογική για να προσγειωθεί στην Μόσχα?

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc