Μπάιντεν /η Αμερική χρειάζεται σοφό ηγέτη

28-08-2008


Sen. Barack Obama, (r), and Democratic vice presidential candidate, Sen. Joe Biden at the Democratic National Convention in Denver, 27 Aug 2008
Τζο Μπάιντεν και Μπαράκ Ομπάμα
Ο γερουσιαστής Μπαράκ Ομπάμα, πήρε και επίσημα πλέον το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Ο κ. Ομπάμα είναι ο πρώτος Αφρο-Αμερικανός που παίρνει το χρίσμα μεγάλου κόμματος στις ΗΠΑ. Η ίδια η πρώην αντίπαλος του, η Χίλαρυ Κλίντον, ζήτησε να του δοθεί το χρίσμα στη διάρκεια αναλυτικής ψηφοφορίας ανά πολιτεία στο Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Ντένβερ του Κολοράντο.

Επίσης τη Τετάρτη το βράδυ, το χρίσμα του κόμματος για την αντιπροεδρία, δόθηκε στον επιλεγμένο απ’ τον Μπαράκ Ομπάμα, Γερουσιαστή Τζόσεφ Μπάιντεν. Στην ομιλία του αποδεχόμενος το χρίσμα ο κ. Μπάιντεν διακήρυξε ότι η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μπούς έχει μειώσει την ασφάλεια και έχει απομονώσει τις ΗΠΑ περισσότερο από ποτέ άλλοτε και, φωτογραφίζοντας τον προεδρικό υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Τζον Μακέιν, ο κ. Μπάιντεν τόνισε ότι η χώρα «χρειάζεται κάτι παραπάνω από έναν καλό στρατιώτη, χρειάζεται έναν σοφό ηγέτη».

Η βαρυσήμαντη ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στο συνέδριο των Δημοκρατικών αναμένεται τη Πέμπτη το βράδυ.

Στο βήμα του συνεδρίου τη Τετάρτη ανέβηκε και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ο οποίος δήλωσε ότι παρόλο που ο δικός του υποψήφιος, εννοώντας τη σύζυγο του Χίλαρυ Κλίντον, δεν κέρδισε το χρίσμα, θα κάνει ότι μπορεί για την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία της χώρας γιατί, όπως είπε, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, Τζον Μακέιν, υπόσχεται απλώς «την ίδια ακριβώς πολιτική» της κυβέρνησης Μπούς.

emailme.gif Στείλτε τη σελίδα αυτή σ’ ένα φίλο

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»