Εκτενές ρεπορτάζ
Στο μεγάλο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευση στην Ελλάδα αναφέρεται το ΤΙΜΕ

ΑΠΕ
Φωτ. αρχείου
Νέα Υόρκη
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Στο «οξυμένο πρόβλημα» της παράνομης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αναφέρεται με εκτενές δημοσίευμά του το περιοδικό TIME, ενώ την Παρασκευή ολοκληρώθηκαν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών οι εργασίες της Συνάντησης για τη Μετανάστευση.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αθανάσιος Νάκος, και οι συμμετέχοντες έδωσαν ραντεβού στην Αθήνα, το Νοέμβριο του 2009, όπου θα πραγματοποιηθεί το Γ΄ Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη.

Μεταξύ άλλων, στο σχετικό δημοσίευμα, γίνεται αναφορά στους παράνομους μετανάστες από την Ασία και τη Μέση Ανατολή που χρησιμοποιούν τα ελληνικά νησιά, όπως τη Μυτιλήνη, ως «γέφυρα προς την Ευρώπη».

Ζώντας την εμπειρία μιας νυχτερινής περιπολίας της ελληνικής ακτοφυλακής, κατά την οποία συνελήφθησαν δέκα λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν, ο δημοσιογράφος Τζεφ Ισραέλι περιγράφει το ανθρώπινο δράμα, αλλά και τη μεγάλη πρόκληση που αποτελεί για την Ελλάδα η αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.

Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος κάνει λόγο για 150.000 λαθρομετανάστες, μόνο για το 2008, υπογραμμίζοντας την έκταση του προβλήματος και επισημαίνοντας την ευρωπαϊκή του διάσταση και την έκκληση της Ελλάδας για κοινή ευρωπαϊκή δράση.

Επίσης, φιλοξενούνται δηλώσεις του προέδρου του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής Αλέξανδρου Ζαβού, περί έλλειψης συνεργασίας από την πλευρά της Τουρκίας για το πρόβλημα της μετανάστευσης. Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται το γεγονός ότι οι παράνομοι μετανάστες που φθάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία, δε βοηθά την κατάσταση και επιπλέον αυξάνει την αντιπάθεια του λαού απέναντι στους λαθρομετανάστες.

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις και άλλων Ελλήνων αξιωματούχων ενώ επισημαίνεται ο περιορισμένος αριθμός χορηγήσεων πολιτικού ασύλου από την Ελλάδα -ποσοστό 1% των αιτήσεων, αισθητά χαμηλότερο από το 18% στη Γερμανία, το 11% στην Ιταλία ακόμη και το 4% στην Ισπανία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc