Αντιπαράθεση στη Βουλή για τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς
Απάντηση Π. Παυλόπουλου σε επίκαιρη ερώτηση της Λ. Κανέλλη.

«Με τις νομοθετικές παρεμβάσεις στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση, μπαίνει τάξη και εξασφαλίζεται η νομιμότητα και στον τομέα των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών. Οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί πρέπει να λειτουργούν, εφεξής, με κανόνες βιωσιμότητας και διαφάνειας και να πάψουν να «φυτοζωούν» από τους πόρους που διοχετεύονται σ' αυτούς από τους Δήμους για να κλείνουν, εντελώς προσωρινά, οι «μαύρες τρύπες"».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ κ. Λιάνας Κανέλλη, συμπληρώνοντας ότι: «Οι δημοτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί δεν υπήρξαν ποτέ νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Άρα δεν είναι ορθό να γίνεται λόγος για ιδιωτικοποιήσεις, αφού πάντοτε οι δημοτικές επιχειρήσεις ήταν ειδικού σκοπού και, οπωσδήποτε, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου».

Από την πλευρά της, η κ. Κανέλλη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει θεοποιήσει τον ιδιωτικό τομέα» και πρόσθεσε «στην πραγματικότητα αυτό που επιδιώκεται είναι να απελευθερωθούν συχνότητες για αγορά από ιδιώτες».

Η βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε επίσης ότι: «η πολιτική της ιδιωτικοποίησης των δημοτικών ραδιοσταθμών εντάσσεται στις στρατηγικές πολιτικές επιλογές και των δύο κομμάτων για την χειραγώγηση τους».

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»