Αναβάλλεται η εξέταση της βοήθειας προς την αυτοκινητοβιομηχανία

21-11-2008


House Nancy Pelosi (left) with Senate Majority Leader Harry Reid (far right), 20 Nov 2008
Η ηγεσία της Βουλής
Νέα κατακρήμνιση της Γουώλ Στρήτ προκάλεσε η απόφαση του Αμερικανικού Κογκρέσου να αναβάλει απόφαση για χορήγηση οικονομικής βοήθειας στις τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας. Πάνω από το 5% της αξίας του έχασε ο δείκτης Ντάου Τζόουνς, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας πενταετίας.

Από τη πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Χένρυ Πώλσον, δήλωσε ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση εμφανίζεται μία ή δυο φορές στα 100 χρόνια, και ζήτησε προσεκτική μεταρρύθμιση του οικονομικού συστήματος ώστε «τέτοιου είδους προβλήματα» να μην εμφανιστούν ξανά στο μέλλον. Η ανάκαμψη της οικονομίας θα πάρει χρόνο, επεσήμανε ο κ. Πώλσον, αλλά σημείωσε ότι ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο δεν μπορεί να αναπτυχθεί όσο η οικονομική ανασφάλεια βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο μεταξύ, το Αμερικανικό Κογκρέσο ανέβαλε απόφαση του για την αρωγή των αυτοκινητοβιομηχανιών μέχρι τον Δεκέμβριο. Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι, ζήτησε από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να υποβάλλουν πρώτα σχέδια αναδιοργάνωσης τους, πριν τους δοθεί κρατική βοήθεια.

Εξάλλου, το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι αυξήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 16 χρόνων ο αριθμός ατόμων που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προβλέπει επιδείνωση της αγοράς εργασίας το 2009, ενώ αναμένεται το ποσοστό ανεργίας να ξεπεράσει το 7%.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Μπους αναμένεται να υπογράψει νόμο που θα παρατείνει την περίοδο απόδοσης επιδόματος ανεργίας.

voa

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc