obama_omiliaΤα στελέχη των εταιριών στις ΗΠΑ θα όφειλαν να απαρνηθούν τα υψηλά μπόνους καθώς η οικονομία βρίσκεται σε κρίση και χιλιάδες εργαζομένων αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να απολυθούν, δηλώνει ο εκλεγμένος Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News η οποία θα μεταδοθεί σήμερα Τετάρτη. "Νομίζω ότι αν ήδη έχεις δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, κι αν πρόκειται να απολύσεις εργαζομένους, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να πεις, προτίθεμαι κι εγώ να κάνω μερικές θυσίες", προτείνει ο Ομπάμα. Οι παχυλές πρόσθετες αμοιβές των ανώτατων στελεχών γνωστών επιχειρήσεων αποτελούν πρόκληση για τους Aμερικανούς φορολογούμενους, οι οποίοι υφίστανται τη χειρότερη οικονομική κρίση μετά την Μεγάλη Ύφεση, και καλούνται να χρηματοδοτήσουν με 700 δισ. δολάρια το σχέδιο "διάσωσης" του χρηματοπιστωτικού τομέα - ο οποίος ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την δημιουργία της κρίσης.

Στη συνέντευξη αυτή, στην διάρκεια της οποίας θίχθηκαν διάφορα ζητήματα, ο Ομπάμα ερωτήθηκε τι σκέπτεται σχετικά με το ότι οι επικεφαλής των τριών μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών στις Ηνωμένες Πολιτείες πήραν ιδιωτικά αεροπλάνα για να πάνε στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα και να ζητήσουν από το Κογκρέσο ένα πακέτο βοήθειας για την "διάσωση" των επιχειρήσεων των οποίων προΐστανται.

Οι ενέργειές τους αυτές δείχνουν ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοι πάσχουν από "μια μικρή κώφωση" όσον αφορά τα τεκταινόμενα στην Αμερική, είπε ο Ομπάμα, προσθέτοντας ότι αυτό είναι χρόνιο πρόβλημα, και δεν αφορά μόνον την αυτοκινητοβιομηχανία.

"Νομίζω ότι αυτό είναι πρόβλημα που αφορά γενικά τους επικεφαλής της βιομηχανίας", σημείωσε.

"Όταν οι άνθρωποι παίρνουν μπόνους εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων στη Wall Street, για να παίρνουν τεράστια ρίσκα με τα χρήματα άλλων, αυτό δίνει μια αίσθηση ότι δεν έχουν καμμία κατανόηση, καμμία προοπτική σχετικά με το τι συμβαίνει στους απλούς Αμερικανούς".

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Comments

lornion said…
Από διδαχές κ.Πρόεδρε δεν τεκμαίρεται όφελος .Ο επιχειρηματίας του 21ου αιώνα εργάζεται με στόχο το μεγάλο κέρδος ,δεν αλλάζει η νοοτροπία του με την επίκλησή σας. Νομίζω να χρειάζεται να πεισθούν για την προσπάθειά σας να βγεί η χώρα από την υφεση. Δύναμη σας έδωκε ο αμερικανικός λαός για να πετύχετε ,ακούστε την δική σας φωνή και αυτό θά είναι το σωστότερο για την ΑΜΕΡΙΚΗ.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»