Χριστουγεννιάτικο «δώρο» στους Βρετανούς κάνει η κυβέρνηση Μπράουν μειώνοντας το φόρο προστιθέμενης αξίας VAT, σε μια προσπάθεια τόνωσης της αγοράς και ενίσχυσης της οικονομίας που έχει εισέλθει σε ύφεση.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, ο ΦΠΑ αναμένεται να μειωθεί από 17,5% στο 15%, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πακέτου οικονομικής ενίσχυσης, το οποίο θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομίας της Βρετανίας, Αλιστερ Ντάρλινγκ.

Η μείωση αυτή του ΦΠΑ αναμένεται ότι θα κοστίσει στην κυβέρνηση περίπου 12.5 δισεκατομμύρια δολάρια (18.5 δισεκατομμύρια δολάρια).

Αναμένονται επίσης και μειώσεις φόρων για τους οικονομικά ασθενέστερους και φοροελαφρύνσεις για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Comments

lornion said…
Μπράβο στους κυβερνήτες της Βρεττανίας ,μειώνουν ΦΠΑ από 17,5/00 σε 15/00. Δώρο χριστουγενιάτικο. Κατήντησε δηλαδή η σημερινή κοινωνία να αναδεικνύει κυβερνήτες που σκοπούν υπερβαλόντως να αλαφρύνουν το πτωχό βαλάντιο του κόσμου .Εφεραν το κοινό στο σημείο να δουλεύει για τον επιούσιο άρτο, φοβούμενο μην χάσει και την εργασία του.Για δες που φτάσαμε.Υπάρχουν άλλα περιθώρια ελαφρύνσεων?

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»