Αποκαλυπτικά στοιχεία
Αποφασισμένοι και «διαβασμένοι» οι δράστες των επιθέσεων στη Βομβάη
Κομάντος σε ένα από τα 585 δωμάτια του Ταζ Μαχάλ
Βομβάη
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Την «11η Σεπτεμβρίου της Ινδίας» ήθελαν να προκαλέσουν οι δράστες των πολύνεκρων επιθέσεων της Βομβάης, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν το Σάββατο τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας.

«Πηγή έμπνευσης» η επίθεση εναντίον του ξενοδοχείου Marriot στο Ισλαμαμπάντ. Eίχαν σχεδιάσει τα πάντα, γνώριζαν λεπτομέρειες για τα ξενοδοχεία στα οποία επιτέθηκαν, είχαν εκπαιδευτεί καλά και είχαν πάρει μαζί τους ακόμη και ξηρά τροφή σε περίπτωση μακράς πολιορκίας.

Ήδη η αστυνομία έχει ανακρίνει έναν 21χρονο με το όνομα Αζάμ Αμίρ Κασάβ. «Η ιδέα ήταν να επαναληφθεί η επίθεση εναντίον του ξενοδοχείου Marriot, όπου φορτηγό γεμάτο εκρηκτικά έπεσε στο ξενοδοχείο σκοτώνοντας 55 ανθρώπους» ανέφερε αξιωματούχος.

Τις πρώτες ώρες των επιθέσεων, η αστυνομία τα είχε χαμένα. Πολλοί ανώτατοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος της αντιτρομοκρατικής δύναμης, δολοφονήθηκαν.

Μόνο όταν έφτασαν οι «Μαύροι Γάτοι», οι κομάντος που είναι υπεύθυνοι για τη φύλαξη του πρωθυπουργού, άρχισε να αλλάζει η κατάσταση.

Πριν ξεκινήσουν οι επιθέσεις, οι τρομοκράτες κατέλαβαν ένα ινδικό αλιευτικό σκάφος και πήγαν με αυτό στη Βομβάη. Η πρώτη επίθεση έγινε εναντίον του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού, όπου έχασαν τη ζωή τους 50 άνθρωποι.

Αρκετοί από τους ισλαμιστές που ενέχονται στην επίθεση στη Βομβάη είχαν επισκεφθεί την πόλη αρκετούς μήνες νωρίτερα και παρέμειναν εκεί παριστάνοντας τους φοιτητές. Αυτό υποστηρίζουν οι Times της Ινδίας το Σάββατο.

Επικαλούμενοι την κατάθεση ενός από τους ενόπλους που συνελήφθησαν, οι Times γράφουν ότι πέντε από τα μέλη της ομάδας που έκανε την επίθεση νοικίασαν διαμέρισμα στην περιοχή Κόλαμπα στο κεντρικό τμήμα της Βομβάης, κοντά στα σημεία όπου έγιναν οι επιθέσεις.

Η ομάδα των νεαρών έκανε συχνές επισκέψεις στα δύο πολυτελή ξενοδοχεία-μνημεία, όπου έγιναν οι επιθέσεις.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»