Επικαιρότητα Κόσμος ΝΑΤΟϊκή ένταξη Γεωργίας-Ουκρανίας: Ρωσικό "μπράβο" στις ΗΠΑ για την υποχώρηση
Add to: JBookmarks Add to: Facebook Add to: Buzka Add to: Windows Live Add to: Netscape Add to: Yahoo Add to: Blogmarks Add to: Technorati Add to: Spurl Add to: Google Add to: Blinklist
ΝΑΤΟϊκή ένταξη Γεωργίας-Ουκρανίας: Ρωσικό "μπράβο" στις ΗΠΑ για την υποχώρηση PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Μελίδης Βασίλης
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 14:44

ΝΑΤΟϊκή ένταξη Γεωργίας-Ουκρανίας: Ρωσικό Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδέχτηκε η ρωσική πλευρά την απόφαση των ΗΠΑ για άρση της άμεσης προώθησης ένταξης της Ουκρανίας και της Γεωργίας στις δομές του ΝΑΤΟ, η οποία προήλθε και από γαλλογερμανική πίεση.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τόνισε τα παρακάτω από την Κούβα, όπου βρίσκεται: «Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος για την επικράτηση της κοινής λογικής. Όποιοι και αν είναι οι λόγοι, η ευρωπαϊκή πίεση ή ο,τιδήποτε άλλο, η ουσία είναι ότι η Ουάσινγκτον δεν εμμένει στη σκληρή και παράλογη στάση της».

Όλα αυτά ενόψει της Συνόδου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας την επόμενη εβδομάδα. Είναι, πάντως, γεγονός, ότι καταλυτικό ρόλο στην οπισθοχώρηση αυτή των ΗΠΑ έπαιξαν η Γαλλία και η Γερμανία, οι οποίες, προσβλέποντας στη λείανση των σχέσεων με τη Ρωσία, έσπευσαν να τοποθετηθούν ανοιχτά εναντίον της υποψηφιότητας Ουκρανίας και Γεωργίας, με την αμερικάνικη πλευρά να αναγκάζεται να κάνει πίσω από την προσπάθεια επίδοσης «οδικού χάρτη» στις δύο πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες.

Μάλιστα, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράις, δήλωσε προσφάτως ότι ακόμα και η Βρετανία πρότεινε άλλους τρόπους προσέγγισης της Ουκρανίας και της Γεωργίας στη Συμμαχία.

Με αυτόν τον τρόπο κλείνουν οι «ανοιχτοί λογαριασμοί» Ρωσίας- ΗΠΑ, οι οποίοι είχαν δημιουργηθεί κατά την προηγούμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, τον περασμένο Απρίλιο, όταν και πάλι ο γαλλογερμανικός άξονας είχε καταφέρει να «βάλει φρένο» στην άμεση ένταξη Ουκρανίας και Γεωργίας στη Συμμαχία.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»