To οικονομικό επιτελείο Ομπάμα

25-11-2008


President-elect Barack Obama, right, introduces Treasury Secretary-designate Timothy Geithner and Council of Economic Advisers Chair-designate Christina Romer

O νέος υπουργός Οικονομίας Τίμοθυ Γκάιτνερ με την επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών Συμβούλων Κριστίνα Ρόμερ.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, παρουσίασε την νέα του ομάδα αντιμετώπισης της τρέχουσας οικονομικής κρίσης που, όπως είπε, έχει πάρει «ιστορικές διαστάσεις». Ο κ. Ομπάμα διορίζει τον πρόεδρο της Τράπεζας της Νέας Υόρκης, Τίμοθυ Γκάιτνερ, στο αξίωμα του Υπουργού Οικονομικών και τον πρώην Υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Κλίντον, Λώρενς Σάμμερς, στο αξίωμα του επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου. Ο νεοεκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η ομάδα του αποτελείται από τις «μεγαλύτερες διάνοιες» της χώρας και σημείωσε ότι η Αμερικανική οικονομική κρίση έχει εξελιχθεί σε διεθνή οικονομική κρίση και γι’ αυτό η ομάδα του επί οικονομικών θεμάτων θα επιδιώξει συνεργασία με άλλες χώρες για την ανάπτυξη μιας διεθνούς απάντησης στο πρόβλημα.

Πάντως να σημειωθεί ότι ο Τίμοθυ Γκάιτνερ βρίσκεται ήδη αναμεμειγμένος στις προσπάθειες της κυβέρνησης Μπούς για στήριξη του χρηματοπιστωτικού τομέα, ενώ ο κ.Ομπάμα έπλεξε το εγκώμιο του Λώρενς Σάμμερς δηλώνοντας ότι έχει αντιμετωπίσει πολλές σημαντικές διεθνείς κρίσεις και χαρακτηρίζοντας τον υπεύθυνο για την χάραξη της πολιτικής που οδήγησε στην μακροσκελέστερη διεύρυνση της Αμερικανικής οικονομίας επί προεδρίας Κλίντον.

voa

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»