29/11/08 18:27
Πετροπόλεμος και δακρυγόνα
Συγκρούσεις και τραυματισμοί σε διαδήλωση για την οικονομία στην Αγκυρα
Οι διαδηλωτές φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα
Αγκυρα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


«Πολλά» άτομα τραυματίστηκαν το Σάββατο στην Αγκυρα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης την οποία οργάνωσαν τα συνδικάτα κατά των μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση για την οικονομική κρίση, μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Kατασταλτικές δυνάμεις της αστυνομίας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και γκλομπ για να διαλύσουν ομάδα διαδηλωτών, οι οποίοι αρνήθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο για να εισέλθουν στην επιτρεπόμενη ζώνη της κινητοποίησης κι εκτόξευσαν πέτρες και ξύλα κατά των αστυνομικών.

Με τη λήξη των επεισοδίων, πολλές χιλιάδες άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έπειτα από κάλεσμα των εργατικών ενώσεων διαδήλωσαν ήρεμα κατά των χειρισμών που προτείνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

«Δεν θα είμαστε εμείς που θα πληρώσουμε τον λογαριασμό για την κρίση» φώναζαν, και ζητούσαν «λεφτά για τους μισθωτούς, κι όχι για επενδύσεις».

Από τον Οκτώβριο, η τουρκική λίρα έχει υποτιμηθεί κατά 40% έναντι του δολαρίου και το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης έχει πέσει κατά 60%.

Η Τράπεζα της Τουρκίας ανακοίνωσε πτώση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 5,5% τον Σεπτέμβριο, το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από το 2002.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»