Κόντρα για το Ασφαλιστικό
Το πρόγραμμα του 2004 ήταν οκταετίας, απαντά η ΝΔ στις αιχμές για επανάληψη προτάσεων

ΑΠΕ

Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Προηγούμενο άρθρο:
Αμφίσημες διατυπώσεις «βλέπει» η αντιπολίτευση στις προτάσεις για το Ασφαλιστικό (23/8/2007)

Ήταν πρόγραμμα οκταετίας, αυτό που παρουσίασε η ΝΔ το 2004, απαντά ο εκπρόσωπος της Κων.Αρβανιτόπουλος, σε όσους άσκησαν σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό για επανάληψη των ίδιων προτάσεων του 2004, σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό.

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση επανέρχεται στο θέμα και κρίνει όχι μόνο τη «φρεσκάδα» των όσων είπε ο πρωθυπουργός, αλλά και την ποιότητα τους, καθώς και το κατά πόσο οι συγκεκριμένες προτάσεις - μέτρα είναι εφικτές και αποτελεσματικές.

Ειδικότερα, ο κ. Αρβανιτόπουλος αναφερθείς στην ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΕ της ΝΔ για το Ασφαλιστικό, διευκρίνησε πως ο Κ.Καραμανλής ανέφερε πως «οι θέσεις μας για την Κοινωνική Ασφάλιση περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα του 2004, Πρόγραμμα οκταετίας».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Γ.Ραγκούσης αναφερόμενος εκ νέου στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το Ασφαλιστικό, σημείωσε «αλίμονο σε αυτούς, που δεν κατάλαβαν τι έκανε εχθές (Πέμπτη) ο κ. Καραμανλής, μέσα από έναν πρωτοφανή εμπαιγμό για το μέγα θέμα του ασφαλιστικού προβλήματος».

«Οι επαναλήψεις του, ειδικά εχθές, έφτασαν μέχρι του κωμικού σημείου, να επαναλαμβάνει εναντίον του εαυτού του, όσα ψευδώς ανέφερε εναντίον του ΠΑΣΟΚ το 2004, παραδείγματος χάριν, για εισφοροδιαφυγή στο ΙΚΑ, που έφτανε δήθεν μέχρι το 30%. Αλίμονο σε αυτούς, που πήραν στα σοβαρά τις χθεσινές αναφορές του κ. Καραμανλή για το ασφαλιστικό. Αλίμονο σε αυτούς, που νόμιζαν ότι ο κ. Καραμανλής έχει κάνει μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης.

Σε σημερινή ομιλία της σε εργαζομένους της ΕΣΥΕ, η Αλέκα Παπαρήγα του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στο θέμα αναφέροντας πως «Βγαίνει χτες ο πρόεδρος της ΝΔ και λέει δεν θα αυξήσω τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και στη συνέχεια λέει θα κάνω διάλογο. Δηλαδή δεν θα τα αυξήσει την επομένη των εκλογών, αλλά θα ανοίξει διάλογο και θα οδηγήσει προς τα εκεί. Αλλά το είπε κι αλλιώς. Λέει: δίνω τη δυνατότητα να δουλεύει κάποιος πέρα από τα 65-67 χρόνια. Η λέξη δικαίωμα, και στο ΠΑΣΟΚ έτσι λέγεται: το δικαίωμα της παράτασης του εργάσιμου βίου, χρησιμοποιείται μόνο σε αυτό. Δηλαδή μας δίνουν το «δικαίωμα» να δουλεύουμε μέχρι τα 70, χωρίς να το κάνουν υποχρεωτικά».

«Και τα δύο κόμματα έχουν βρει τον κρίκο και θα το κάνουν με άλλο τρόπο αυτό: χάνοντας την αξία τους οι μισθοί, τα μεροκάματα και οι συντάξεις. Δεν θα πέσουν ονομαστικά .....αλλά θα χάσουν την πραγματική αξία μέσα από άλλους δρόμους, με αυξήσεις στην υγεία, στην παιδεία, γενικότερα στο κόστος ζωής, με την μερική απασχόληση και την ανεργία. Θα οδηγήσουν πολλούς ανθρώπους να συμβιβαστούν για να δουλεύουν μέχρι τα 70 και τα 71» είπε χαρακτηριστικά η Αλ.Παπαρήγα.

Στο ασφαλιστικό αναφέρθηκε και ο Δημ.Στρατούλης του ΣΥΝ, «ο πρωθυπουργός με όσα είπε για το Ασφαλιστικό προσπαθεί να αποκρύψει το πραγματικό μετεκλογικό του σχέδιο για μείωση των συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης σε βάρος της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Όσα όμως έστω και φτιασιδωμένα είπε, δεν μπορούν να κρύψουν τις προθέσεις του για το ασφαλιστικό, εάν βέβαια κερδίσει τις εκλογές».

«Η χορήγηση κινήτρων για εθελοντική παραμονή στην εργασία και μετά τη συμπλήρωση γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης ουσιαστικά και σαν πράξη οδηγεί στην αύξηση αυτών των ορίων, όταν είναι γνωστό ότι 7 στους 10 ασφαλισμένους παίρνουν σήμερα μηνιαία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ και θα προσφύγουν αναγκαστικά σε αυτό το μέτρο για να αυξήσουν τα πενιχρά εισοδήματά τους» πρόσθεσε ο κ. Στρατούλης.

Επίθεση το στέλεχος του ΣΥΝ εξαπέλυσε και στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας «με την επιδότηση της ασφάλισης σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες μέσω των φοροαπαλλαγών για τα ασφάλιστρα που καταβάλλονται σε αυτές, ανοίγει και δρόμος για το σύστημα ασφάλισης των τριών πυλώνων. Δηλαδή γι' αυτό που επιχείρησε ο Γιαννίτσης το 2001 και που ακυρώθηκε από το λαϊκό ξεσηκωμό που προκάλεσε».

Newsroom ΔΟΛ


Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc