Η Κυβέρνηση επικήρυξε τους εμπρηστές






Δείτε






Στην επικήρυξη των εμπρηστών με το ποσό των 100.000 ως 1.000.000 ευρώ προχώρησε η Κυβέρνηση. Πριν από λίγο το Υπ. Οικονομικών υπέγραψε την σχετική επικήρυξη.

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου παραπέμπονται για εμπρησμό από αμέλεια τέσσερα άτομα για την φωτιά στη Μεσοράχη Ευβοίας. Η φωτιά προκλήθηκε από σπινθήρα τροχού κοπής μετάλλων σε ανεγειρόμενη οικοδομή. Παραπέμφθηκαν η ιδιοκτήτρια της οικοδομής, ο υπεύθυνος εργασιών και δύο εργάτες.

Δίωξη ασκήθηκε σε 65χρονο για εμπρησμό από πρόθεση και ανθρωποκτονία κατά συρροή στο Οίτυλο Λακωνίας.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε και η 76χρονη που κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια στη Ζαχάρω.

Το Σάββατο, δύο 11χρονοι αλλοδαποί συνελήφθησαν στην Καβάλα για φωτιά στη Φωλιά Ελευθερών. Οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο μαζί με τους γονείς τους.

Συνελήφθη - σύμφωνα με πληροφορίες - ηλεκτρολόγος ο οποίος φέρεται να ευθύνεται για τη φωτιά το πρωί στην Άνω Γλυφάδα. Πραγματοποιούσε εργασίες οξυγονοκόλησης σε ένα από τα παλιά αυτοκίνητα που βρισκόταν σε οικόπεδο.

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται εμπρηστικός μηχανισμός. Εντοπίστηκε το Σάββατο στον Υμηττό μετά τη μεγάλη πυρκαγιά. Πρόκειται για ένα κουτί το οποίο περιείχε κινητό τηλέφωνο, στουπί και μπαταρία εμποτισμένα με βενζίνη. Σε κοντινή απόσταση βρέθηκε πετσέτα εμποτισμένη με πετρέλαιο.

Τρεις υπόπτους για εμπρησμούς συνέλαβαν οι αστυνομικοί σε μπλόκο που έκαναν στο οδικό δίκτυο και τους έχουν ήδη οδηγήσει στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας όπου τους ανακρίνουν.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε όταν οι πιλότοι των αεροσκαφών που έκαναν κατάσβεση στην περιοχή Ασβέστη εντόπισαν ένα κόκκινο αυτοκίνητο να κινείται στην περιοχή του Ζηλευτού την ώρα που εξερράγη φωτιά. Αμέσως άρχισαν ανθρωποκυνηγητό από την πυροσβεστική και την αστυνομία χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Λίγο αργότερα κάτοικοι στα ορεινά της Υπάτης και της Σπερχειάδας εντόπισαν ύποπτες κινήσεις δύο αυτοκινήτων. Το ένα ήταν κόκκινο και το άλλο ήταν μπλε και μάλιστα συγκράτησαν τα χαρακτηριστικά τους αλλά και τους αριθμούς κυκλοφορίας. Οι ίδιοι οι κάτοικοι σημειώνουν ότι «κινούνταν περίεργα σε διάφορα σημεία του ορεινού όγκου της Οίτης». Η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας έστησε μπλόκα σε όλα τα κρίσιμα σημεία και μετά τις 4 το μεσημέρι εντόπισε τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα λίγο πριν εγκαταλείψουν τη Λαμία και βρεθούν στην εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών.

Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σημειώνουν ότι ανήκουν σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων και είναι μισθωμένα από κάποιον Ελληνοαμερικάνο. Στην πρώτη έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί, όταν ακινητοποίησαν τα αυτοκίνητα, βρήκαν κουτιά με αντισκοριακό υγρό αλλά και αρκετά λίτρα λαδιού αυτοκινήτου. Τα τρία άτομα που επέβαιναν στα δύο αυτοκίνητα έχουν ήδη μεταφερθεί στην Ασφάλεια Λαμίας και ανακρίνονται, χωρίς όμως η αστυνομία να ανακοινώσει επισήμως τίποτε.

Εξάλλου σοβαρές υποψίες για κάτοικο της περιοχής που τού ξέφυγε φωτιά από αμέλεια έχει η πυροσβεστική υπηρεσία και για τη μεγάλη φωτιά που εξερράγη την Παρασκευή στο Περιβόλι Δομοκού και μαίνεται μέχρι σήμερα αφού έχει κάψει κυριολεκτικά το χωριό Ασβέστης Μακρακώμης.

Τέλος, ένα νεαρό άτομο που κινούνταν με δίκυκλη μηχανή σε αγροτικές και δασικές περιοχές του Δομοκού προσπαθούν να εντοπίσουν αστυνομικοί και πυροσβέστες ως υπεύθυνο για τη μεγάλη φωτιά που εξερράγη το Σάββατο το μεσημέρι στην Μαντασιά Δομοκού και απείλησε να κάψει το χωριό Φιλιαδώνα.

www.kathimerini.gr









Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»