30/08/07 14:20
Συνεργασία με τον ΥΠΕΧΩΔΕ
Η Πολιτεία αναλαμβάνει την κατασκευή των καμμένων σπιτιών, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Eurokinissi
Όσοι έχασαν το σπίτι τους θα μπορούν να ζητήσουν λυόμενο ή να πάρουν επιδότηση ενοικίου
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Την κατασκευή των καμένων σπιτιών την αναλαμβάνει η Πολιτεία με τη συνδρομή του ταμείου αρωγής πυροπλήκτων, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, μετά την επίσκεψή του στο ΥΠΕΧΩΔΕ και τη συνεργασία που είχε για τα μέτρα αρωγής με τον υπουργό Γιώργο Σουφλιά.

Απευθυνόμενος προς τον κ. Σουφλιά και τα στελέχη του υπουργείου ο κ. Καραμανλής είπε ότι η εντολή είναι: «Κινούμαστε γρήγορα χωρίς καθυστερήσεις, παραμερίζουμε τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας, τίποτα δεν πρέπει να σταθεί στο δρόμο του χρέους μας».

Οι συμπολίτες μας, πρόσθεσε, πρέπει να βλέπουν αυτές τις ημέρες την πολιτεία να στέκεται δίπλα τους. Και είναι σημαντικό, ανέφερε, ότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ προχώρησε ταχύτατα στην ολοκλήρωση της οριοθέτησης των καμένων περιοχών. Ακόμη, χαρακτήρισε σωστή την απόφαση του κ. Σουφλιά να αποστείλει λυόμενα σπίτια σε όσους έχασαν τα σπίτια τους ή να πάρουν εναλλακτικά οι πληγέντες επιδότηση ενοικίου.

Από την πλευρά του ο κ. Σουφλιάς ανακοίνωσε ότι ήδη εκδόθηκε η απόφαση οριοθέτησης των περιοχών που επλήγησαν, η οποία πρέπει να έχει εκδοθεί πριν από την εφαρμογή των μέτρων αρωγής και από τα άλλα υπουργεία.

Εξήγησε ότι έχει ολοκληρωθεί η οριοθέτηση στους νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας και μέσα στο Σαββατοκύριακο -αν δεν υπάρξουν άλλα επεισόδια πυρκαγιών- θα ολοκληρωθεί η οριοθέτηση σε Αρκαδία, Ηλεία και Εύβοια. Μέχρι στιγμής έχουν σταλεί 100 λυόμενα σε όσους έχασαν τα σπίτια τους στην Μεσσηνία, την Λακωνία και την Εύβοια.

Επιλογή των πολιτών είναι είτε να πάρουν λυόμενο είτε επιδότηση ενοικίου.

Επίσης, ο κ. Σουφλιάς αναφέρθηκε στην τεράστια οικολογική καταστροφή και ανακοίνωσε ότι θα ισχύσουν στις περιοχές που επλήγησαν τις τελευταίες ημέρες τα μέτρα που ελήφθησαν για την Πάρνηθα.

Το ταχύτερο δυνατόν θα οριοθετηθούν οι αναδασωτέες εκτάσεις και θα γίνει η επιλογή των περιοχών όπου θα εκτελεστούν αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα. Επίσης πρέπει να να γίνουν και κάποιες περιβαλλοντικές μελέτες, γιατί κάποιες από τις καμένες περιοχές ήταν χαρακτηρισμένες «natura».

Σουφλιάς για εκλογές

«Εγώ πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι και πάλι κυβέρνηση» απάντησε ο Γιώργος Σουφλιάς σε ερώτηση αν οι πρόσφατες πυρκαγιές θα επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Και πρόσθεσε: «Στις 17 Σεπτεμβρίου θα είμαστε και πάλι εδώ στο υπουργείο».

Σε ερώτηση αν εκτιμά ότι πρέπει να διαχωριστεί το ΥΠΕΧΩΔΕ και να ιδρυθεί υπουργείο Περιβάλλοντος, είπε ότι για άλλα 3-4 χρόνια δεν μπορεί να γίνει τέτοιος διαχωρισμός. «Αφού περάσουν τα χρόνια αυτά μπορούμε να το δούμε, καθώς επίσης και το αν πρέπει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, αυτό δηλαδή που θα μπορούσε να ιδρυθεί, να υπαχθούν και τα δάση».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»