Το θέμα της ημέρας | 26.08.2007

"Πύρινος εφιάλτης"

Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα κυρίαρχο θέμα στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ...

Οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα είναι από χθες το πρώτο θέμα στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Οι γερμανοί δημοσιογράφοι καλύπτουν εκτενώς και με συνεχείς ανταποκρίσεις τις τελευταίες εξελίξεις από τα διάφορα πύρινα μέτωπα. «Πύρινος εφιάλτης χωρίς τέλος, μία άνευ προηγουμένου πύρινη κόλαση, η Ελλάδα καίγεται», έλεγε χθες η ανταποκρίτρια της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης υπογραμμίζοντας ότι «οι πυροσβέστες κάνουν πράγματι πολύ καλή δουλειά, αλλά όπως φαίνεται δεν είναι καλά εξοπλισμένοι. Αυτό που λείπει μάλλον περισσότερο είναι ένας συνολικότερος σχεδιασμός».

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:

Στα σημερινά δελτία ειδήσεων οι γερμανοί δημοσιογράφοι δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη βοήθεια που καταφθάνει από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Αναφέρονται φυσικά και στις πληροφορίες που θέλουν τις περισσότερες πυρκαγιές να είναι έργο εμπρηστών.

Εκτενείς είναι από χθες οι αναφορές και στις γερμανικές εφημερίδες με συνεχή ενημέρωση κυρίως μέσα από τις ιστοσελίδες τους.

«Τρέχουν για να σωθούν», γράφει σήμερα η εφημερίδα Bild, «Η Ελλάδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», επισημαίνει στο κύριο άρθρο του το περιοδικό Stern, «Η Ελλάδα τυλίγεται στις φλόγες», υπογραμμίζει το Focus ενώ το περιοδικό Spiegel αναφέρεται στη βοήθεια που καταφθάνει στο μεταξύ από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, επισημαίνοντας ότι «στην Ελλάδα έχουν φτάσει ήδη 60 γάλλοι πυροσβέστες, 3 ελικόπτερα στέλνει η Γερμανία ενώ βοήθεια καταφθάνει από την Ισπανία, την Ιταλία τη Σουηδία την Ολλανδία και τη Νορβηγία. Αναφέρεται επίσης στις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Εξωτερικών Στάινμάγερ ο οποίος υπογράμμισε ότι «τις δύσκολες αυτές ώρες η Γερμανία βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας».

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:

«Δεύτερη νύχτα τρόμου στην πύρινη κόλαση», επισημαίνει σήμερα η εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου υπογραμμίζοντας ότι «πολλοί άνθρωποι που έχουν μείνει στο μεταξύ άστεγοι φοβούνται για το τι μέλλει γενέσθαι την ώρα που αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων».

«Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων» επισημαίνει και η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, «δεν μπορεί να είναι σύμπτωση», επισημαίνει ο αρθρογράφος επικαλούμενος τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Κώστας Συμεωνίδης

Artikel bookmarken

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc