αναδάσωση του Ταΰγέτου

Αναδάσωση του Ταΰγετου προσφέρει η ομογένεια


29-08-2007


A man gestures as fire approaches the houses in Taygetos, southern Peloponese, Greece 24 Aug 2007
Καταστροφές στον Ταΰγετο
Η συνεχιζόμενη καταστροφική φωτιά που αφήνει στο πέρασμά της μόνο στάχτες και καπνούς στην Ελλάδα, αποτελεί και για τους Έλληνες Ομογενείς πρωταρχικό μέλημα. Ήδη έχουν ξεκινήσει – παρά το γεγονός ότι η οργανωμένη ομογένεια υπολειτουργεί την καλοκαιρινή περίοδο – διαδικασίες για την ουσιαστική και άμεση βοήθεια προς τους πυροπαθείς. Μετά τις ανακοινώσεις του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού και της ΑΧΕΠΑ για έκκληση και συντονισμό, και οι Μεσσήνιοι ομογενείς ευαισθητοποιούνται και ξεκινούν την διαδικασία άμεσης επικοινωνία με τους κατά τόπους φορείς.

Σε ανακοίνωση τους μάλιστα αναφέρουν «Με συναισθήματα πατριωτισμού και αλληλεγγύης, εμείς οι Μεσσήνιοι ομογενείς και εκ μέρους της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας εκφράζουμε τη λύπη μας και τη συμπόνια μας για την ανθρώπινη, οικολογική και οικονομική τραγωδία που έπληξε την Μεσσηνία και όλη την Ελλάδα γενικότερα» δήλωσε σε τηλεφωνική συνδιάλεξη ο κ. Χρήστος Τομαράς, Α' Αντιπρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, προς τον κ. Δημήτρη Δράκο, Νομάρχη Μεσσηνίας, και τον κ. Παναγιώτη Νίκα, Πρόεδρο της Αμφικτιονίας και Δήμαρχο Καλαμάτας, και πρόσθεσε: «Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε οποιαδήποτε δυνατή συμπαράσταση προς τους αδελφούς μας Μεσσήνιους».

Σε ανταπόκριση του ο κ. Δράκος ευχαρίστησε τον κ. Τομαρά για τα αισθήματα της Ομογένειας και δήλωσε: «Ασχολούμεθα με το συντονισμό της αναδόμησης και υποδομών (ύδρευση, ηλεκτρισμός, κλπ.) και προς το παρόν, οποιαδήποτε βοήθεια σας θα ήταν δίχως συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ίσως αργότερα».

Στο ίδιο πνεύμα απάντησε και ο κ. Νίκας, ωστόσο, πρότεινε ως συμβολική προσφορά την αναδάσωση μιας πλευράς του Ταϋγέτου που θα ονομασθεί «η Πλαγιά της Ομογένειας». Η πρωτοβουλία της αναδάσωσης ήδη υλοποιείται με πρόταση του ΣΑΕ-ΗΠΑ και ήδη έχουν ενεργοποιηθεί όλοι οι ομογενειακοί οργανισμοί για την συγκέντρωση χρημάτων για όλες της πληγείσες περιοχές.

Κλείνοντας της δηλώσεις του ο κ. Τομαράς εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων και τόνισε πως οι απώλειες αυτές αποτελούν για τους Έλληνες απανταχού της γης «εθνικό πένθος».


Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»