Χρήματα ιερά

Η άμεση ανταπόκριση του κράτους σε καταστροφές και η αρωγή προς τους πληγέντες είναι μόνιμο ζητούμενο. Το ίδιο και η χρηστή διαχείριση των χρημάτων του ελληνικού λαού. Ολοι χειροκρότησαν την απόφαση της κυβέρνησης για πενταπλασιασμό του επιδόματος άμεσης βοήθειας σε 3.000 ευρώ και την εντολή του πρωθυπουργού για άμεση καταβολή του.

Κάθε Ελληνας αγόγγυστα δίνει και διά του προϋπολογισμού και δι’ ιδιωτικών συνεισφορών για να ανακουφιστούν οι πληγέντες. Οσοι όμως έχουν στην ευθύνη διαχείρισης και διανομής πρέπει να θυμούνται ότι αυτά τα χρήματα είναι ιερά. Πρέπει να κατανεμηθούν κατά τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο. Είναι μάλιστα παρήγορο πώς επικεφαλής του Ταμείου που θα διαχειρισθεί τις ιδιωτικές δωρεές είναι άνθρωποι και έμπειροι και εγνωσμένης εντιμότητος.

Είναι βέβαιο πως κομματάρχες και άλλοι θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης της χώρας. Κάθε ευρώ που καρπώνονται όμως οι επιτήδειοι είναι κλοπή από τους πληγέντες. Κι αυτό η κυβέρνηση δεν πρέπει επ’ ουδενί να το επιτρέψει.


Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc