από ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ Κεφαλονιάς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 31/8/2007

Ξύλινος και ανύπαρκτος πολιτικός λόγος

Επειδή λόγω της Εθνικής τραγωδίας που ζούμε , και ακόμα δεν λέει να σταματήσει με φωτιές να συνεχίζονται παντού , η προεκλογική περίοδος δεν έχει αρχίσει πολύ δυναμικά και η κοινωνία αλλού δίνει προσοχή , θα ήθελα να πω δυό απλές κουβέντες σχετικά με διάφορα υπερβολικά-διθυραμβικά κείμενα που διαβάζουμε αυτές τις ημέρες σε ΠΟΛΛΕΣ τοπικές εφημερίδες .

Δημοκρατία έχουμε και Δόξα τω Θεώ ο καθένας μπορεί να επαινεί όπως του αρέσει τον υποψήφιο βουλευτή της αρεσκείας του .

Μπορεί να του γράφει ποιήματα , ύμνους και ότι αγαπάει η καρδιά του .

Όλα αυτά όμως δεν σημαίνουν ότι υπάρχει πιθανότητα ούτε και μία τοις χιλίοις να πάθουμε αμνησία ξαφνικά όσοι διαβάζουμε τα διθυραμβικά κείμενα , τα ποιήματα η τους ύμνους , που ΠΟΛΛΕΣ τοπικές εφημερίδες καθημερινά με μεγάλη ευκολία αφιερώνουν στους αγαπημένους τους υποψηφίους .

Έτσι όταν διαβάζουμε ότι ο νυν βουλευτής κ.Π.Αλιβιζάτος και ο πρώην βουλευτής κύριος Α.Καλαφάτης έχουν ‘’ξύλινο πολιτικό λόγο’’ και η χρεοκοπία των πολιτικών τους στέλνουν τον κόσμο σε λιγότερο πολιτικές πλην όμως ‘’Γνήσιες λύσεις’’ , δεν μπορούμε να κρατηθούμε από τα γέλια .Διότι δεν έχει κλείσει χρόνος από την πολύ εύθυμη ιστορία που ζήσαμε πέρυσι με το περίφημο ντιμπέιτ μεταξύ υποψηφίων Νομαρχών , το οποίο ματαιώθηκε διότι μία ‘’Γνήσια ‘’Νομαρχιακή παράταξη ήθελε να υποβάλουν οι δημοσιογράφοι τις ερωτήσεις τους ... 48 ώρες πριν !!! Όλα αυτά διότι υπήρχε υποψήφιος Νομάρχης χωρίς ‘’ξύλινο πολιτικό λόγο’’ που για να τον εκφράσει ήθελε 48 ώρες για να αποστηθίσει τις απαντήσεις που θα του έγραφαν οι σύμβουλοί του !!!

Αυτά όμως είναι απλά κάποια εύθυμα και ευτράπελα με τα οποία γελάσαμε πέρυσι . Φέτος έχουμε εν μέσω Εθνικής συμφοράς προεκλογική περίοδο βουλευτικών εκλογών και ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ .

Κανένας , μέχρι στιγμής τουλάχιστον , από τους ανακοινωθέντες υποψήφιους βουλευτές δεν κατεβαίνει Ανεξάρτητος .

Οι υμνούντες τον κύριο Αλέξανδρο Παρίση θα πρέπει να μην μπερδεύουν το φέτος με το πέρυσι .

Πέρυσι , ως ανεξάρτητος υποψήφιος Νομάρχης , ο κύριος Αλέξανδρος Παρίσης μπορούσε πολύ άνετα να ασκεί δριμεία κριτική εναντίον πάντων , όλων των αντιπάλων του υποψηφίων και ειδικότερα του έχοντος το ΄΄χρίσμα΄΄ της Νέας Δημοκρατίας , του κυρίου Διονυσίου Λευκαδίτη .

Φέτος , ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό μας ,δεν αρκεί να πηγαίνει .. στον τόπο της πυρκαγιάς και να το διαβάζουμε σε όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. Πολύ καλά έκανε και πήγε και μπράβο του , αλλά σαν υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος θα πρέπει να εξηγήσει , πέραν των όσων όλη η αντιπολίτευση προσάπτει στον κρατικό μηχανισμό για ανικανότητα , να μας πει γιατί διετέθησαν ψίχουλα από την κυβέρνηση προς την Νομαρχία Κεφαλονιάς και Ιθάκης για προστασία από πυρκαγιές ;

ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ NA ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΕΙΟΥ ΠΡΟΝΩΝ ;;;

Έχουμε διαβάσει στον τοπικό τύπο επανειλημμένες προκλήσεις του κυρίου Αλέκου Καλαφάτη προς τον απερχόμενο Βουλευτή μας κύριο Πέτρο Αλιβιζάτο για ντιμπέιτ χωρίς ανταπόκριση από την πλευρά Αλιβιζάτου .

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για ‘’Γνήσιες λύσεις ‘’ , να ανταποκριθεί ο κύριος Αλέξανδρος Παρίσης στην πρόκληση , και με την ‘’εκπληκτική επικοινωνιακή του ευχέρεια’’ να αναδείξει όλο το Νεοδημοκρατικό μεγαλείο που αδυνατεί να παρουσιάσει ο ‘’ξύλινος πολιτικός λόγος ‘’ του κυρίου Αλιβιζάτου .

Πολύ φοβούμαι ότι δεν πρόκειται να γίνει κανένα ντιμπέιτ και πολύ περισσότερο με συμμετέχοντα τον κύριο Αλέξανδρο Παρίση , η επικοινωνιακή ευχέρεια του οποίου στηρίζεται σε προσωπικές υποσχέσεις των πάντων προς τους πάντες χωρίς να έχει κάνει καμία πραγματικά εκσυγχρονιστική η φιλολαϊκή πρόταση όσο καιρό είναι στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και η γνωστή σε όλους μας υποστήριξή του για αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος μάλλον και ο ίδιος θα θέλει τώρα να ξεχαστεί .

Σε απλά Ελληνικά ,όλα τα ανωτέρω αναγραφόμενα ,σημαίνουν ότι οι ’’Γνήσιοι’’ αντίπαλοι των υποτιθέμενων χρεοκοπημένων πολιτικών δεν έχουν ’’ξύλινο πολιτικό λόγο’’ αλλά ’’ανύπαρκτο πολιτικό λόγο’’ και μεγάλο ταλέντο σε ρουσφετολογικές υποσχέσεις .

Με εκτίμηση

DACAPPO και πέριξ


Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»