» Προβολή άρθρου αποΑνεξάρτητο κεφαλονιας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ 2/8/2007

«ΕΝΝΟΙΑΚΑ ΑΝΘΕΜΙΑ»

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007 -ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

VILLA «ΡΟΔΟΠΗ», LE CARREFOUR DES ARTS

ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 & ΒΥΡΩΝΟΣ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007, ώρα 9 μ.μ. εγκαινιάζεται στον εκθεσιακό χώρο της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ VILLA «ΡΟΔΟΠΗ» (Μεσολωρά 7 & Βύρωνος) στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, έκθεση εικαστικών έργων του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο «Εννοιακά Ανθέμια».

Πρόκειται για συνθέσεις με μικτές τεχνικές που αντικατοπτρίζουν την «νεορομαντική» διάθεση του καλλιτέχνη απέναντι στη φύση και τα πρόσωπα που τον περιβάλλουν,με ιδιαίτερη έμφαση σε γενεαλογικά στοιχεία και μνήμες.

Ο Ακαδημαικός,ιστορικός της Τέχνης Χρύσανθος Χρήστου αναφέρει γιά τον καλλιτέχνη: Στις περισσότερες περιπτώσεις έχει σαν θεματική αφετηρία το ανθρώπινο πρόσωπο, ανδρικό και γυναικείο το οποίο παρουσιάζει πάλι σε ένα ακαθόριστο χώρο, να περιβάλλεται από κάθε κατηγορίας μορφώματα, συνήθως καμπυλόμορφα. Ετσι το ανθρώπινο πρόσωπο σχηματοποιημένο εμφανίζεται κάπως φασματικά ελλειπτικό, εξωπραγματικό και διαχρονικό. Σε έργα σαν το «Σύνθεση με Ονόματα», το ανθρώπινο πρόσωπο περιβάλλεται από κάθε είδους ονόματα, αναφορές στον κύκλο της ζωής ή γενικά τα όνειρά και τις προσδοκίες του.

Παράλληλα οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεναγηθούν στη μόνιμη συλλογή της VILLA «ΡΟΔΟΠΗ» με εικαστικά έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Διάρκεια έκθεσης:10 Αυγούστου – 29 Σεπτεμβρίου 2007.

Ωρες λειτουργίας: Καθημερινά 8 – 10 μ.μ., εκτός Δευτέρας και Κυριακής.

«ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ»,

Στις 28 Αυγούστου το βράδυ θα γίνει στον κήπο της VILLA «ΡΟΔΟΠΗ», η μεγάλη ετήσια καλλιτεχνική δεξίωση. Η εκδήλωση στο φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου θα διανθιστεί με προβολές, ποιητικά και μουσικά δρώμενα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Πληροφορίες: 2671-0-28501, 6944621286

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»