Πάσχα στην Αμερική


25-04-2008

Δείτε το Πασχαλινό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου - Download (WM) video clip
Δείτε το Πασχαλινό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου - Watch (WM) video clip

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το τηλεοπτικό μας Ρεπορτάζ από Ουάσιγκτον για το επταήμερο μετά την Μεγάλη Εβδομάδα φιλοξενεί το Πασχαλινό μήνυμα του Προκαθήμενου της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ – ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Κείμενο Ρεπορτάζ:

Γ. Μπίστης: Χριστιανοί Ορθόδοξοι από άκρου σε άκρο της οικουμένης γιορτάζουνε ευλαβικά το Άγιο Πάσχα και διαδίδουνε με χαρά την μεγάλη είδηση της Ανάστασης του Χριστού. Από την έδρα της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής, στην Νέα Υόρκη, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος ανάπτυξε την σημασία που έχει το Πάσχα για την Χριστιανοσύνη του σήμερα. Πάμε τώρα στην Νέα Υόρκη, για να ακούσουμε όλοι μαζί το μήνυμα του Σεβασμιότατου.

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.
Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος: Προσφιλείς μου Χριστιανοί, Χριστός Ανέστη. Με αυτές τις ανυπέρβλητες σε ωραιότητα λέξεις σας χαιρετώ με αγάπη αυτήν την μεγάλη ημέρα του Αγίου Πάσχα. Οι λέξεις αυτές διακηρύσσουν την θριαμβευτική Ανάσταση του Ιησού Χριστού και γεμίζουν τις καρδιές όλων μας με χαρά.

Η Ανάσταση του Ιησού Χριστού κατέχει κεντρική θέση στην Ορθόδοξο πίστη μας. Αποτελεί το πλέον σημαντικό γεγονός το οποίο έχει συμβεί στην ανθρώπινη ιστορία. Με τον θάνατό του επί του Σταυρού, την κάθοδό του στον Άδη και την Ανάστασή του ο Ιησούς Χριστός απελευθέρωσε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Μας απελευθέρωσε από τα δεσμά της αμαρτίας. Μας απελευθέρωσε από τις αλυσίδες του θανάτου. Προσέφερε σε όλους μας μια πρόγευση της αιωνίας ζωής μαζί του.

Προσφιλείς μου πιστοί, η εκ νεκρών Ανάσταση του Ιησού Χριστού αποτελεί θαυμαστό και κεντρικό γεγονός της πίστεώς μας, εδραιώνοντας για πάντα τον θρίαμβο της δυνάμεως και αγάπης του Θεού επί οιουδήποτε και επί όλων των εχθρών, γνωστών και αγνώστων, στην ανθρώπινη επί γης ζωή μας. Είθε ο εορτασμός της Αναστάσεως του Χριστού να αντανακλά την πεποίθησή μας ότι είμεθα και θα παραμείνουμε ζωντανοί εν αυτω πάντοτε και είθε η απέραντη χαρά αυτής της μεγάλης ημέρας να γεμίζει την καρδιά και τα σπίτια μας πάντοτε. Χριστός Ανέστη. Αληθώς Ανέστη ο Κύριος.

Γ. Μπίστης: Αυτό ήταν το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου. Το μόνο που απομένει να προσθέσω στα υπέροχα λόγια του Σεβασμιότατου είναι οι θερμές ευχές τόσο οι δικές μου προσωπικά όσο των συναδέλφων μου στην Ελληνική Υπηρεσία αλλά και όλων των ηγετών της ομογένειας στην Αμερική. Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά σε όλους.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»