οχι εκλογές στους Σέρβους του Κοσόβου.

ΗΠΑ και Βρετανία ζητούν από Σερβία να μην κάνει εκλογές στους Σερβικούς θύλακες του Κοσόβου

22-04-2008


U.N. Security Council

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία ζήτησαν απ’ τη Σερβία να μην προχωρήσει με τοπικές εκλογές στους Σερβικούς θύλακες του Κοσυφοπεδίου. Οι πρέσβεις των δύο χωρών έκαναν τις δηλώσεις αυτές στα πλαίσια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφάλειας στην οποία συζητήθηκε η τελευταία έκθεση του γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, για την κατάσταση στο Κόσοβο.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ, Ζαλμάι Χαλιλζάντ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η απόφαση της Σερβίας να πραγματοποιήσει εκλογές στους Σερβικούς θύλακες στις 11 Μαΐου δεν θα βοηθήσει την κατάσταση και τα αποτελέσματα δεν θα κριθούν νόμιμα. Από τη πλευρά του, ο πρέσβης της Βρετανίας, Τζον Σώγιερς, χαρακτήρισε τις προγραμματισμένες εκλογές «διαιρετικές», αλλά εξέφρασε ικανοποίηση για τη δέσμευση του Σέρβου προέδρου, Μπόρις Τάντιτς, για επίλυση μελλοντικών διαφορών μέσω διαπραγματεύσεων.

Στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφάλειας παρευρέθηκαν ο κ. Τάντιτς και ο πρωθυπουργός του Κοσυφοπεδίου, Χασίμ Θάκι. Μέχρι στιγμής 30 χώρες έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσυφοπεδίου.

VOA

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»