Ισχυρότεροι δεσμοί με Μόσχα - Μετά τη συμφωνία Καραμανλή και Πούτιν


Αναβάθμιση για την Ελλάδα η συμμετοχή στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream


Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε εγκάρδια χειραψία υπό το βλέμμα του τσάρου Αλεξάνδρου Β΄, χθες στο Κρεμλίνο.

Η υπογραφή χθες στη Μόσχα της συμφωνίας για τη συμμετοχή της Αθήνας στον υπό κατασκευή αγωγό φυσικού αερίου South Stream δεν επιβεβαιώνει μόνο την εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας, αλλά και την αναβάθμιση της χώρας μας στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής. Οι συνομιλίες του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον απερχόμενο πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και με τον διάδοχό του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, εξελίχθηκαν σε ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Πούτιν υποδέχθηκε τον κ. Καραμανλή με το «Χριστός Ανέστη» στα ελληνικά. Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η συνεργασία των δύο χωρών συμβάλλει στην ανάπτυξη της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη και διαβεβαίωσε ότι οι διμερείς σχέσεις θα παραμείνουν ισχυρές και επί προεδρίας Μεντβέντεφ.

Ο κ. Καραμανλής δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για τη χρονική στιγμή της συνάντησης -λίγες μόλις ημέρες πριν από την αλλαγή σκυτάλης στο Κρεμλίνο- και έπλεξε το εγκώμιο του κ. Πούτιν. Ο τελευταίος επιβεβαίωσε ότι η Μόσχα θα υιοθετήσει για την ΠΓΔΜ το όνομα που θα προκύψει από συμφωνία της Αθήνας με τα Σκόπια.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»