kOSMOS


Ο Πάπας Βενέδικτος 16ος αναχώρησε από τις ΗΠΑ, ολοκληρώνοντας την 6ήμερη επίσκεψή του.

Με την ευχή «Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική», στο τελευταίο του μήνυμα πριν την απογείωση του επίσημου αεροσκάφους του ‘Ποιμένας Ένα’, αναχώρησε χθες βράδυ ο Πάπας Βενέδικτος 16ος για τη Ρώμη, περαιώνοντας την εξαήμερη επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Τον Ποντίφηκα ξεπροβόδισαν σ’ αποχαιρετιστήρια τελετή σε κτήριο του αεροδρομίου Τζον Φ. Κένεντι ο αμερικανός αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι, η σύζυγός του Λυν, και 4.000 προσκεκλημένοι, μεταξύ τους καρδινάλιοι και λοιποί θρησκευτικοί αξιωματούχοι.

Απαντώντας στον χαιρετισμό του Τσέινι, ο Πάπας τόνισε πως ένα από τα σημαντικότερα σημεία της περιοδείας του στις ΗΠΑ ήταν η επίσκεψη, χθες το πρωΐ, στο Σημείο Μηδέν των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, η οποία «θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη» του.

Επίσης αναφέρθηκε ιδιαίτερα και στην ομιλία του από το βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ.Ο Ποντίφηκας ευχαρίστησε τον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους και τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, καθώς κι όλους του ιερωμένους και κυβερνητικούς αξιωματούχους που συνέβαλαν για να ρυθμισθεί το πολύ απαιτητικό πρόγραμμα της επίσκεψής του. Επίσης ευχαρίστησε όλους για την φιλοξενία.

Ο Τσέινι τόνισε στον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας πως είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος στις ΗΠΑ.
Πηγή ΑΠΕ

Comments

lornion said…
Θρησκευτικοί ηγέτες εμπνευσμένοι και ταπεινοί, που αφίνουν στο διαβα τους το πλησίασμα του ανθρώπου προς τον Θεό , συν την ελπίδα για το αύριο, δώρο στην ανθρώπινη φύση.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»