Αντ. Μιλόσοσκι: Είμαστε Μακεδόνες, όχι έμποροι

«Είναι εύκολο για την Ελλάδα να παινεύεται, με ξένα, ευρωπαϊκά χρήματα, όμως εμείς δεν είμαστε έμποροι. Εμείς είμαστε και θα παραμείνουμε Μακεδόνες και το γεγονός αυτό δεν εξαρτάται από τα ελληνικά χρήματα», δήλωσε το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρας Μπακογιάννη σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Η κ. Μπακογιάννη, ερωτηθείσα εάν οι γείτονες έχουν να περιμένουν συγκεκριμένα πράγματα σε διακρατικό επίπεδο, στην περίπτωση που βρισκόταν λύση στο θέμα του ονόματος, σημείωσε στη συνέντευξή της αυτή, ότι ο προϋπολογισμός του Ελληνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης Βαλκανίων (ΕΣΟΑΒ) για τη γειτονική χώρα ανέρχεται στα 75 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα δοθούν κυρίως στον πανευρωπαϊκό άξονα 10, ο οποίος «βγάζει τα Σκόπια από την απομόνωση» συνδέοντάς τα με την Ελλάδα προς νότο, και με την ΕΕ -μέσω Σερβίας- προς βορρά.

Το αναπτυξιακό αυτό πακέτο, πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη, αφορά και χρηματοδοτήσεις και συγχρηματοδοτήσεις μικρών επιχειρησιακών μονάδων, οι οποίες θα λειτουργήσουν και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Ο κ. Μιλόσοσκι απαντώντας σε ερωτήσεις μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Κάτω Βουλής του Καναδά, Πίτερ Μίλικεν, ανέφερε ακόμη ότι για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη αναγγελία από τον μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς για νέα συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας.

Ακόμη, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε σε διμερή συμφωνία, που πρόκειται να υπογράψει η ΠΓΔΜ με τις ΗΠΑ.

Η συμφωνία αυτή πρόκειται να υπογραφεί στη διάρκεια σχετικής επίσκεψης του κ. Μιλόσοσκι στην Ουάσιγκτον, στις 7 Μαΐου.

«Αναμένουμε να υπογράψουμε συμφωνία για την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας με τις ΗΠΑ. Η συμφωνία αυτή θα έχει μεγάλη σημασία και θα επιβεβαιώνει ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας παραμένει στην πορεία της ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης και επενδύει στη στρατηγική εταιρική σχέση που ήδη έχει με την Ουάσιγκτον», ανέφερε ο κ. Μιλόσοσκι.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Comments

lornion said…
οχι πολλές δηλώσεις και προσφορές από ΥΠΕΞ.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»