πολιτική 1965

24.5.2008
Ο «τέως» για τα γεγονότα του ‘65
Ο τέως βασιλιάς μιλώντας στο ΒΗΜΑ της Κυριακής αντικρούει τους ισχυρισμούς του επιτίμου προέδρου της ΝΔ για την πτώση της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου τον Ιούλιο του 65 και αναφέρει ότι αρνήθηκε να συμφωνήσει στο αίτημα του Γέρου της Δημοκρατίας να αναλάβει το υπουργείο Άμυνας μετά την παραίτηση Γαρουφαλιά γιατί ετίθετο θέμα ηθικής τάξεως λόγω της έρευνας της υπόθεσης ΑΣΠΙΔΑ.
Όπως είπε ο Κωνσταντίνος «είναι παντελώς λανθασμένη η εντύπωση που δίδεται τελευταίως, ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου δεν παραιτήθηκε. Βεβαίως και είχε υποβάλλει την παραίτηση του. Δεν απέλυσα τον πρωθυπουργό».
Σχετικά με τα όσα αναφέρονται στο απόρρητο έγγραφο της CIA, ότι τα Ανάκτορα είχαν από τις αρχές του 65 σχεδιάσει την αποπομπή του Γεωργίου Παπανδρέου, ο τέως βασιλιάς σαφώς ενοχλημένος επιμένει ότι δεν υπήρξε συνωμοσία ή πίεση στον Γερο της Δημοκρατίας.
Εκφράζει ακόμη την έκπληξη του για την ετεροχρονισμένη όπως την χαρακτηρίζει άποψη του κ. Μητσοτάκη ότι η ανάληψη το 1963 της κυβέρνηση από τον Γεώργιο Παπανδρέου και την Ένωση Κέντρου ήταν προϊόν συναλλαγής του με τα Ανάκτορα: «Σας διαβεβαιω ότι δεν ετέθη ποτέ τέτοιο θέμα. Απορώ μάλιστα γιατί και πως πρωτοεμφανίζεται από τον κ. Μητσοτάκη ύστερα από 45 χρόνια. Είμαι περίεργος να πληροφορηθώ ποια είναι η τόσο ετεροχρονισμένη πηγή πληροφοριών του».
Όσο για τον χρηματισμό βουλευτών της τότε Ένωσης Κέντρου να αποχωρίσουν και έτσι να προκληθούν τα Ιουλιανα ο τέως βασιλιάς δηλώνει άγνοια.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»