politiki


27/5/2008
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ "ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"




ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ

ΤΟ ΞΕΝΙΑ

& ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

ΔΥΟ από τα πλέον σημαντικά και χρονίζοντα προβλήματα του Δήμου Αργοστολίου καλείται να επιλύσει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στην Κεφαλονιά και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ακίνητων (ΕΤΑ) Πέτρος Αλιβιζάτος και φαίνεται να έχει σχεδιασμό για το μέλλον των εγκαταστάσεων είτε του ΞΕΝΙΑ, είτε της Μαρίνας στο Αργοστόλι, γεγονός που δείχνει ότι και τα δύο αυτά προβλήματα βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο... Ταυτόχρονα όμως υποστηρίζει ότι αναμφισβήτητα η συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στη διαμόρφωση των ουσιαστικών σχεδίων, μέσα στα πλαίσια της πολιτικήςπου έχει χαραχθεί από τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, θεωρείται αναγκαία και απολύτως επιθυμητή.

Αναβαθμίζεται το ΞΕΝΙΑ

ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ο κ. Αλιβιζάτος στον σχεδιασμό για το ΞΕΝΙΑ, δήλωσε πως οι σημερινές συνθήκες είναι ώριμες για την εξεύρεση της σωστής αξιοποίησης του ξενοδοχείου και ακριβώς αυτή η πρόκληση δεν μπορεί να αφήσει κανέναν να εφησυχάζει. Η ακίνητη περιουσία του κράτους πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος όχι μόνον του Δημοσίου, αλλά κυρίως προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της σωστής και ρεαλιστικής ανάπτυξης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΕΤΑ πάντα πίστευε στη χάραξη ενός ρεαλιστικού μοντέλου ανάπτυξης της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης, βασισμένο σε δύο άξονες που αφορούν τη δημιουργία ορθών υποδομών για την προσέλκυση επισκεπτών υψηλών και υψηλοτάτων εισοδημάτων και στην επιμήκυνση την τουριστικής περιόδου, με δυνατότητα σε ορισμένου τομείς να καλύπτεται τουριστικά όλος ο χρόνος.

ΕΠΕΙΔΗ από Νοέμβριο μέχρι Απρίλιο το Αργοστόλι και κατ’ επέκταση ο υπόλοιπος νομός είναι ουσιαστικά τουριστικά «νεκρός», δίδεται η μοναδική ευκαιρία χρησιμοποιώντας τη σωστή αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ, τόνισε ο Πέτρος Αλιβιζάτος, να αναπτύξουμε ένα ολοχρόνιο τουριστικό προϊόν, να δοθεί π.χ. η δυνατότητα να οργανώνονται διάφορα συνέδρια, σεμινάρια, ειδικές εκδρομές, επισκέψεις κ.ά.Έτσι, με τον τρόπο αυτό θα μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα για το ΞΕΝΙΑ, ενώ ταυτόχρονα θα έχει τονωθεί η αγορά του Αργοστολίου (και του υπόλοιπου νομού), κατά τους χειμερινούς μήνες αφού θα λειτουργούν κερδοφόρα και άλλες ξενοδοχειακές μονάδες...

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ -σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της ΕΤΑ- θα πρέπει να αναπαλαιωθεί το ΞΕΝΙΑ, να ανακατασκευασθεί και να αναβαθμισθεί σε ξενοδοχείο τουλάχιστον τεσσάρων αστέρων και να κατασκευαστεί στην περιοχή ένα σωστό συνεδριακό κέντρο, κατά τέ-τοιον τρόπο, ώστε να μην επηρεάζεται το περιβάλλον.

ΕΠΙΣΗΣ ο Πέτρος Αλιβιζάτος υποστηρίζει ότι η δημιουργία, λειτουργία και οργάνωση από επαγγελματία ενός “ΞΕΝΙΑ-Μπουτίκ” θα δώσει την απαραίτητη ώθηση που χρειάζεται ο τόπος και θα πρέπει να δημιουργηθούν περισσότερα από ένα συνεδριακά κέντρα.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η λειτουργία του μπαστουνιού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στο λιμάνι του Αργοστολίου για να πιάνουν τα κρουαζιερόπλοια θα δημιουργήσει μαζί με το ΞΕΝΙΑ-Μπουτίκ έναν τέλειο συνδυασμό.

Δημοπρατείται

η Μαρίνα Αργοστολίου

Φαίνεται ότι έφτασε η στιγμή της αξιοποίησης για τη Μαρίνα Αργοστολίου που εδώ και χρόνια παραμένει ένα άχρηστο, αναξιοποίητο «κουφάρι», σκουπιδότοπος και χώρος αυθαίρετου ελλιμενισμού εγκαταλελειμμένων σκαφών. Από το 2006, όταν Βουλευτής Κεφαλλονιάς ήταν ο νυν πρόεδρος της ΕΤΑ Πέτρος Αλιβιζάτος ξεκίνησε από το υπουργείο η διαδικασία ορισμού νέου χρηματοοικομικού συμβούλου προκειμένου να συντάξει προκήρυξη διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για ανάδειξη ιδιώτη επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει να ολοκληρώσει τα απαιτούμενα έργα, κυρίως τις χερσαίες εγκαταστάσεις που προβλέπονται από το νόμο, με 40 χρόνια διάρκεια παραχώρησης της διαχείρισης της μαρίνας.

Ήδη ο υπουργός Τουρισμού Α. Σπηλιωτόπουλος έχει ανακοινώσει την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την ανάδειξη του Φορέα Διαχείρισης της Μαρίνας Αργοστολίου και τριών άλλων τουριστικών λιμένων. Η μαρίνα Αργοστολίου θα έχει δυναμικότητα 190 θέσεων ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών

ΑΠΟ ΤΟ "ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»