ΕΠΙΣΚΌΠΗΣΗ ΤΎΠΟΥ

«Η Deutsche Telekom χρειάζεται καλύτερο εταιρικό κλίμα»

Οι παρακολουθήσεις στην Deutsche Telekom, η διάσκεψη για την βιοποικιλότητα και η πρόταση Τζον Μακ Κέιν για τον αφοπλισμό κυριαρχούν σήμερα στα σχόλια των γερμανικών εφημερίδων

Ακόμα και οι μάνατζερ είναι απλώς άνθρωποι. Υπάρχουν καλοί και κακοί. Ο τρόπος με τον οποίο διοικούν έχει επίδραση στην επιχείρηση. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της Deutsche Telekom που βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ιστορίας της, σχολιάζει H Süddeutsche Zeitung αναφερόμενη στο σκάνδαλο παρακολουθήσεων. Η γερμανική εταιρία έπεσε σε κακά χέρια και τώρα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες, συνεχίζει η εφημερίδα. Ο πρώην διευθύνοντας σύμβουλος Κάι-Ούβε Ρίκε δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και έτσι αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Ο διάδοχός του νυν διευθύνοντας σύμβουλος Ρενέ Ομπερμαν εμφανίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο ως επικεφαλής της κάθαρσης και τώρα κινδυνεύει να κατηγορηθεί ως συνεργός. Και πάλι τίθεται το μεγάλο ερώτημα: Πώς μια εταιρία όπως η Deutsche Telekom μπορεί να κρατήσει τα μυστικά της στην επιχείρηση; Σίγουρα όχι παρακολουθώντας τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις υψηλά ιστάμενων εργαζομένων της. Αυτό που απαιτείται είναι ένα εταιρικό κλίμα, διαφάνειας, δικαιοσύνης και εμπιστοσύνης.

Η Γερμανία διαθέτει 500 εκ ευρώ για την προστασία της βιοποικιλότητας

Η Αγκελα Μέρκελ στη διάσκεψη βιοπικοιλότηταςBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Η Αγκελα Μέρκελ στη διάσκεψη βιοπικοιλότηταςΗ Tageszeitung του Βερολίνου σχολιάζει την ομιλία της γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελας Μέρκελ στην διεθνή διάσκεψη για την βιοποικιλότητα στη Βόννη, στην οποία υποσχέθηκε μισό δις ευρώ για την προστασία του περιβάλλοντος: Το ποσό είναι σαφώς μεγαλύτερο από ότι ελπίζαμε. Η κυβέρνηση ωστόσο έχει να επιδείξει στη Βόννη περισσότερα από την εκταμίευση ενός σημαντικού ποσού. Ως πρόεδρος της διάσκεψης ο υπουργός Περιβάλλοντος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ καταβάλλει προσπάθειες έτσι ώστε οι διαπραγματεύσεις που ολοκληρώνονται αύριο να οδηγήσουν σε απτά αποτελέσματα. Από την πλευρά της η καγκελάριος δείχνει και με πράξεις ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για το περιβάλλον και την βιοποικιλότητα.

Η πρόταση – έκπληξη του Τζον Μακ Κέιν για τον αφοπλισμό

Ο υποψήφιος για την προεδρία Τζον Μακ ΚέινBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Ο υποψήφιος για την προεδρία Τζον Μακ ΚέινΗ Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολιάζει τέλος την πρόταση του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών Μακ Κέιν για αφοπλισμό: Στον αμερικανικό προεκλογικό αγώνα έχουμε ζήσει πολλά. Όπως το χάρισμα του Μπάρακ οΜπάμα και την αγωνιστικότητα της Χίλαρι Κλίντον. Τώρα όμως κλέβει την παράσταση ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Τζον Μακ Κέιν. Ούτε λίγο ούτε πολύ προτείνει στην Ρωσία, αλλά και στην ίδια του τη χώρα να ξεκινήσουν από κοινού τον πυρηνικό αφοπλισμό για να καταπολεμηθεί η διασπορά πυρηνικών όπλων στον πλανήτη. Η πρόταση-έκπληξη του συντηρητικού Μακ Κέιν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όποιος κι αν είναι ο διάδοχος του Τζορτζ Μπους στον Λευκό Οίκο θα δούμε σίγουρα νέες πρωτοβουλίες αφοπλισμού μέσα στο επόμενο διάστημα.

Επιμέλεια: Στέφανος Γεωργακόπουλος

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc