Το θέμα της ημέρας | 24.05.2008

Σκάνδαλο παρακολούθησης στην Deutsche Telekom

Σε σκάνδαλο παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στελεχών της εμπλέκεται η Deutsche Telekom. To περιοδικό Der Spiegel αποκαλύπτει ότι στόχος της παρακολούθησης ήταν οι διαρροές απόρρητων πληροφοριών προς τον τύπο.

Σκάνδαλο παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του εποπτικού συμβουλίου και των μάνατζερ στην Deutsche Telekom αποκαλύπτει σήμερα η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel. Το άρθρο του γερμανικού περιοδικού αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το 2005 ίσως και το 2006 η Deutsche Telekom παρακολουθούσε υψηλόβαθμα στελέχη της για να αποκαλύψει σημεία διαρροής απορρήτων στοιχείων προς τα μέσα ενημέρωσης. Σε σημερινή ανακοίνωσή της η γερμανική εταιρία τονίζει ότι μετά από απόφαση του διευθύνοντα συμβούλου Ρενέ Όμπερμαν ζητήθηκε η συμβολή της εισαγγελίας της Βόννης, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει τη διεξαγωγή σχετικής έρευνας. Ειδοποιήθηκαν επίσης η καγκελαρία, το υπουργείο Οικονομικών καθώς και μέλη του εποπτικού συμβουλίου της Deutsche Telekom.

Καταγράφηκαν εκατοντάδες χιλιάδες κλήσεις...

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αναφέρει ότι η Deutsche Telekom είχε αναθέσει σε εταιρία συμβούλων του Βερολίνου την σύγκριση των καταγεγραμμένων δεδομένων -ώρα κλήσης, διάρκεια συνομιλίας και αριθμό κλήσης- με αριθμούς κλήσεων διαφόρων δημοσιογράφων. Τονίζεται ωστόσο ότι δεν καταγράφονταν το περιεχόμενο των συνομιλιών. Στο άρθρο γίνεται λόγος για εκατοντάδες χιλιάδες κλήσεις σταθερών και κινητών τηλεφώνων.

Η υπόθεση εξετάζεται από την εισαγγελία

Ο διευθύνοντας σύμβουλος Ρενέ ΌμπερμανBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Ο διευθύνοντας σύμβουλος Ρενέ Όμπερμαν

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων DPA μεταδίδει ότι το διοικητικό συμβούλιο της Deutsche Telekom ενημερώθηκε στις 28 Απριλίου για την παρακολούθηση από έγγραφο ατόμου που έλαβε εντολή από το τμήμα ασφαλείας της εταιρίας. Στη συνέχεια το συμβούλιο προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης. Σημειώνεται επίσης ότι η διοίκηση της Deutsche Telekom ανέθεσε σε νομική εταιρία της Κολωνίας τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ήδη πέρσι το καλοκαίρι είχε αποκαλυφθεί με τη συμβολή της γερμανικής εταιρίας ένα μίνι σκάνδαλο παρακολούθησης στο οποίο εμπλέκονταν και πάλι το τομέας ασφαλείας. Τότε η διοίκηση είχε προχώρησε σε διαρθρωτικές αλλαγές του τμήματος και ανέθεσε σε άνθρωπο της εμπιστοσύνης της τον τομέα ασφαλείας της Deutsche Telekom.

Επιμέλεια: Στέφανος Γεωργακόπουλος

dw

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc