Σαμαράς: H Ευρώπη κινδυνεύει γιατί έχει λογιστές ως ηγέτες

Για την Ελλάδα και τις νέες προκλήσεις της Ευρώπης μίλησε ο βουλευτής της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς σε δείπνο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς».

Όπως είπε, η Ελλάδα πήρε από την Ευρωπαϊκή Ένωση 20 τρισεκατομμύρια δραχμές και θα πάρει άλλα 6,5 τρισεκατομμύρια δραχμές μέχρι το 2013, χωρίς να υπολογίζονται οι αγροτικές επιδοτήσεις.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι στις εξελίξεις που έρχονται στην Ευρώπη «βλέπει» τη συνεργασία των Πανεπιστημίων με τον ιδιωτικό τομέα σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας, την κοινή φορολογική πολιτική και τις ενισχυμένες συνεργασίες, ενώ αναφέρθηκε στις προσπάθειες για «καθαρή» Ευρώπη, σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, την σταθερή, την κοινωνική και την πολυπολιτιστική Ευρώπη.

Παράλληλα εξέφρασε και τον προβληματισμό του λέγοντας: «Κατά την άποψη μου, η Ευρώπη κινδυνεύει γιατί έχει αποκτήσει περισσότερους λογιστές, ως ηγέτες, παρά ηγέτες όπως εμείς τους γνωρίσαμε, η Ευρώπη έχει κουραστεί όχι μόνο λόγω ηλικίας, αλλά και από τη διεύρυνση της».

Την ομιλία του κ. Σαμαρά παρακολούθησαν ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Χόϊτ Μπράϊαν Γι, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας, οι βουλευτές της Ν.Δ. Κώστας Γκιουλέκας, Γιώργος Ορφανός, Θεόδωρος Καράογλου, Αδάμ Ρεγκούζας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, οι πρόεδροι της ΔΕΘ Α.Ε. Δημήτρης Μπακατσέλος, της Helexpo Α.Ε. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. Βάκης Φραντζής κ.α.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ






Comments

lornion said…
Ναι έχει δίκηο ο Αντώνης Σαμαράς στην διαπίστωση πως η Ευρώπη κουμαντάρεται από λογιστές-ηγέτες. Οι πολιτικοί στην Ηπειρο είναι εξαίρεση και συμφωνώ στην άποψη της αλλαγής των όρων για να ιδεί η Ευρώπη προκοπή.Δεν ξέρω γιατί δεν αξιοποιήθηκε αυτό το φωτεινό μυαλό που απ΄ο,τι γνωρίζω δύναται να προσφέρει στον τόπο.Ο Σαμαράς δεν ήταν ποτέ στατικός.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»