Αποκαλύψεις για Ελλάδα στη δίκη της Siemens
Ο κατηγορούμενος Σίκατσεκ μίλησε για μίζες στα δύο μεγάλα κόμματα


Ο διαχειριστής των «μαύρων ταμείων» της Siemens Ράινχαρντ Σίκατσεκ ετοιμάζεται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Μόναχο για να αρχίσει η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς. Ο κ. Σίκατσεκ ήταν ο πρώτος που μίλησε για τη χρηματοδότηση των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων και για την προέκταση του σκανδάλου στη χώρα μας.

Αρχισε χθες στο Μόναχο η πολύκροτη δίκη για το σκάνδαλο της Siemens, με τον κατηγορούμενο και διαχειριστή των «μαύρων ταμείων» της εταιρείας Ράινχαρντ Σίκατσεκ να καταθέτει ότι ο γερμανικός κολοσσός εκτός από εμπορικούς εταίρους σε όλο τον κόσμο έδινε «μίζες» και στα δύο μεγαλύτερα κόμματα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Σίκατσεκ, η Siemens Ελλάς ζητούσε και έπαιρνε «κάθε χρόνο χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» για την καλλιέργεια του πολιτικού τοπίου στην Ελλάδα». Με την έναρξη της δίκης έγινε εμφανής και η έκταση του σκανδάλου, ενώ ο κατηγορούμενος σημείωσε ότι «οι μίζες ήταν ένα κοινό μυστικό στη Siemens».

Αναφερόμενος ειδικότερα στη σύμβαση 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, είπε ότι υπήρξαν μεγάλες πληρωμές γι' αυτήν, καθώς αρχικά είχε προϋπολογιστεί σε ένα δισ. μάρκα αλλά το κόστος έφτασε το ένα δισ. ευρώ. Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα οι φερόμενοι ως ύποπτοι κ. Γιώργος Καλδής και Αλέξανδρος Λέτζας με τα υπομνήματά τους στον εισαγγελέα επιβαρύνουν τη θέση του πρώην διευθυντή της ελληνικής θυγατρικής κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc