Έκθεση στη Royal Academy


Το Βυζάντιο ταξιδεύει από τον Οκτώβριο στο Λονδίνο

Icon
Η έκθεση εξετάζει την περίοδο από την δημιουργία μέχρι την πτώση της Κωνσταντινούπολης
Λονδίνο
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Αντικείμενα της τέχνης της Κωνσταντινούπολης και σημαντικά βυζαντινά εκθέματα, μαζί με κειμήλια της Μονής του Σινά διαμορφώνουν την έκθεση της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου, η οποία ξεκινά τον Οκτώβριο.

Η έκθεση- μαμούθ θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, περισσότερα από 400 εκθέματα από διάφορες χώρες όπως η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Συρία, η Ρωσία, η Γεωργία, η Αρμενία, η Σερβία, η Βουλγαρία, η Ιταλία και η Ισπανία, η Τουρκία και Ελλάδα παρουσιάζουν την ιστορία του Βυζαντίου από την ίδρυση της Κωνσταντινούπολης μέχρι την πτώση.

«Ναυαρχίδες της έκθεσης είναι τα δύο μεγάλα αφιερώματα στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά και του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου της Πάτμου» δηλώνει στην εφημερίδα η Μαρία Βασιλάκη που επιμελείται την έκθεση.

Ανάμεσα στα σημαντικότερα εκθέματα είναι και ο κάλυκας από τα συμπόσια στο ιερό παλάτιο της Κωνσταντινούπολης που κατέληξε στο θησαυροφυλάκιο του Αγίου Μάρκου της Βενετίας, εικόνες της Περιβλέπτου της Πόλης, το στέμμα ενός ισχυρού βυζαντινού αυτοκράτορα, του Ηρακλείου.

Η έκθεση αποτελεί τη μεγαλύτερη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το Βυζάντιο, έχει τίτλο «Βυζάντιο 330-1453» και θα διαρκέσει για έξι μήνες -από τις 25 Οκτωβρίου 2008 έως τις 22 Μαρτίου 2009.

Newsroom ΔΟΛ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc