Εξαθλιώνουν τα Πανεπιστήμια... /kathimerini


Ταραξίες τραυμάτισαν τον πρύτανη του Αριστοτελείου
Επεισόδια και βανδαλισμοί στον Πειραιά


Χθεσινές εικόνες από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά. Λεηλασία και καταστροφή δημόσιας περιουσίας· φωτιά βανδάλων σε αυτοκίνητα πολιτών· ασύδοτοι κουκουλοφόροι ταραξίες σε δράση.

Τα ελληνικά πανεπιστήμια απαξιώνονται μέρα με τη μέρα και φτάνουν στο σημείο μηδέν. Τα χθεσινά έκτροπα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς αποτελούν ένα ακόμη πλήγμα στο σώμα της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στη Θεσσαλονίκη τραυματίστηκε ο πρύτανης του ιδρύματος, κ. Αναστάσιος Μάνθος, στον Πειραιά τέσσερις φοιτητές διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο, Ι.Χ. κάηκαν, πεζοδρόμια ξηλώθηκαν…

Τα επεισόδια καταδικάστηκαν άμεσα από τον πολιτικό κόσμο και την πανεπιστημιακή κοινότητα - πλην της ΠΟΣΔΕΠ, που δεν εξέδωσε ανακοίνωση. Είναι δεδομένο όμως ότι τη βασική ευθύνη φέρουν όσοι παίζουν με την εκπαίδευση για μικροκομματικούς στόχους.

Τα έκτροπα επαναφέρουν εκ των πραγμάτων στο προσκήνιο μια σε βάθος συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο η Πολιτεία θα είναι σε θέση να εγγυάται πλέον όχι μόνο τη δημοκρατική, αλλά και την ίδια την ασφαλή λειτουργία των πανεπιστημίων. Οπου, μειοψηφίες δεν θα είναι σε θέση να ακυρώνουν νομοθετημένες διαδικασίες και, πολύ περισσότερο, να θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τη σωματική ακεραιότητα των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»