Η 34η επέτειος είχε το θάρρος της ηλικίας της, ο Πρόεδρος Κ. Παπούλιας είπε αυτά που ήθελε να ακούσει ο λαός!


Ο Πρόεδρος κ. Κάρολος Παπούλιας προσέρχεται με την κ. Μαίη Παπούλια και τον Γενικό Προεδρίας πρέσβη κ. Κώστα Γεωργίου.









Κώστας και Νατάσα Καραμανλή, το πρωθυπουργικό ζεύγος έκανε ωραία εμφάνιση.












Οι τιμώμενοι Πρόεδροι Αγροτικών Συνεταιρισμών συνομιλούν με τον Πρόεδρο του Συνασπισμού κ. Αλέξη Τσίπρα, κομψή νεανική εικόνα (φωτο ΕΛΜΠΙ).

Tης Ελενης Mπιστικα

Χύμα και σταράτα, και πολύ Γιαννιώτικα, τα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας μιλώντας ανοιχτά, ως πρώτος Πολίτης της χώρας, στην 34η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Η κατάσταση της οικονομίας, τα φαινόμενα διαφθοράς που βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητος χωρίς να διαλευκάνεται ποιος, ποιοι ευθύνονται και ποιοι ωφελήθηκαν και ωφελούνται, ο τρόπος ζωής μεγαλοπαραγόντων που παρασύρει και πολιτικούς σε επίδειξη πλουτισμού, όταν υπάρχει ανεργία, χαμηλόμισθοι, συνταξιούχοι στα όρια της πείνας – όλα αυτά που λέει ο κόσμος στις μεταξύ συζητήσεις του, τα είπε στο Διάγγελμά του ο Πρόεδρος κ. Κάρολος Παπούλιας. Αιφνιδίασε, αλλά η τόλμη όταν υπερασπίζεται την αλήθεια ανοίγει δρόμους και καθαρίζει το πολιτικό κλίμα που τον τελευταίο καιρό είναι βεβαρημένο. Η απήχηση που είχε η ομιλία - καταγγελία του Προέδρου κ. Παπούλια ήταν θετική, και μάλιστα σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Εργάτες, υπάλληλοι, έμποροι, επιστήμονες, νέοι και ώριμοι, βρήκαν πολύ σωστά αυτά που είπε ο Πρόεδρος, δίνοντας στην επέτειο ουσιαστική σημασία πολύ πέραν του τυπικού εορτασμού.

Κατά τ’ άλλα, η εορτή κύλησε ομαλά, ο Πρόεδρος με τη σύζυγό του κυρία Μαίη Παπούλια υπεδέχθησαν στο πλατύσκαλο τον πρωθπουργό και την κ. Νατάσα Κων. Καραμανλή, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την κ. Αντα Γεωργίου Παπανδρέου, τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα που συνόδευε την πολύ κομψά ντυμένη κ. Καντίτσα Σάντιο από τη Σιέρα Λεόνε, μετανάστρια που εργάζεται ως κομμώτρια. Λέτε να είναι εκείνη που επιμελείται την περίφημη φράντζα προς τα επάνω του δημοφιλούς Αλέξη; Ο οποίος, ως γνωστόν, γεννήθηκε μαζί με την αποκατάσταση της δημοκρατίας, τον Ιούλιο του 1974, άρα γιόρτασε και τα δικά του γενέθλια, γι’ αυτό ήταν τόσο ευδιάθετος. Τον κύκλωσαν οι πρόεδροι των αγροτικών και γεωργικών ενώσεων που περίμεναν να γίνουν δεκτοί από τους πολιτικούς αρχηγούς στην Πέργκολα, στο βάθος του Κήπου, και του ζητούσαν να συμπαρασταθεί σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τα αιτήματα της αγροτιάς. Ηταν και αυτοί πολύ ευπρεπώς ενδεδυμένοι, κοστούμι, τουαλέτες μακριές οι κυρίες, κινητά, μεταξωτές γραβάτες και, κυρίως, νέοι στην ηλικία. Ο αγροτικός πληθυσμός ήταν το τιμώμενο πρόσωπο, όπως ήδη γράψαμε, στην εφετινή επέτειο, όπως και οι αντιστασιακοί που έχουν απομείνει εν ζωή, χάρις στους οποίους έχουμε ελευθερία και άνεση λόγου και πράξεων!

Ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος κ. Κώστας Μητσοτάκης ήρθε με την πρωτοθυγατέρα του, την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, το υπουργικό ζεύγος Ευριπίδη Στυλιανίδη πολύ δημοφιλές, οι πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής κ. Χρήστος Κίττας, του ΕΜΠ κ. Κώστας Μουτζούρης, οι καθηγητές, τ. υπουργοί, κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, Κώστας Στεφανής, η υπουργός Απασχόλησης στα κόκκινα, κ. Φάνη - Πάλλη Πετραλιά με την κόρη της Αλεξάνδρα Πάλλη, η συγγραφέας κ. Μαρία Καραβία, ο κ. Γεράσιμος Νοταράς, η κ. Σοφία Αναστασίου - Τάσου, ο Αγγελος Πνευματικός, ο Νίκος Αναγνωστόπουλος, πρώτος τότε βουλευτής Αθηνών, έσπευσαν να χαιρετίσουν τον τ. Πρόεδρο Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλο και τον πρόεδρο κ. Λεωνίδα Κύρκο. Ωραίες εμφανίσεις, η ακαδημαϊκός κ. Αγγελική Λαΐου, η κ. Γέλη Κωνσταντίνου Αγγελοπούλου, η αντιδήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίνα Βλάχου, η δημοτική σύμβουλος, στα λευκά, κ. Δήμητρα Κ. Μουτζούρη, πολλές νέες κοπέλες με τους γονείς τους και, πιο χαρακτηριστική, η δις Τάνια Ράπτη, ανθυπολοχαγός του ΣΕΝ, που κέρδισε την προσοχή όλων... με το σπαθί της!


Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»