Δεν συνελήφθησαν όλοι.....

Ελεύθερος κυκλοφορεί στέλεχος της 17 Νοέμβρη

Δεν συνελήφθησαν όλοι...





Με αμηχανία αντιμετώπισε η κυβέρνηση τη δήλωση ενός εκ των στελεχών της "17 Νοέμβρη" στα "Νέα" ότι ένας από τους οδηγούς της Οργανώσεως δεν έχει συλληφθεί και κυκλοφορεί ελεύθερος...
"Δεν σχολιάζω δημοσιεύματα εφημερίδων. Όποιος έχει στοιχεία, δεν έχει παρά να τα δώσει στις δικαστικές αρχές", δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος.
Ο εκ των βασικών στελεχών της περιβόητης Οργανώσεως Βασίλης Τζωρτζάτος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε τετράκις ισόβια και σε 25 χρόνια κάθειρξη, σε συνέντευξή του στα "Νέα" υποστηρίζει πως είναι ελεύθερο το μέλος της "17 Νοέμβρη" που οδηγούσε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του εκδότη Νίκου Μομφερράτου, αλλά και τη μηχανή που χρησιμοποιήθηκε στην υπόθεση του Τζόρτζ Τσάντες. Το ίδιο μέλος οδηγούσε πάλι μηχανή σε επεισόδιο με περιπολικό που έγινε στην Κηφισίας.
Ο Τζωρτζάτος ασκεί κριτική σ' έναν από τους καταδικασθέντες συντρόφους του (τον Δ. Κουφοντίνα;) επειδή ισχυρίστηκε ότι μόνο αυτός μπορεί να μιλάει για τη "17Ν". Χωρίς να αναφέρει το όνομά του, ο Τζωρτζάτος λέει: "Του θυμίζω κατ' αρχήν ότι στη "17Ν" δεν υπήρχαν ηγεσίες και αρχηγοί, ότι όλοι ήταν ισότιμοι και συνεπώς έχω το ίδιο δικαίωμα με αυτόν να μιλάω για τη "17Ν", όπως και οιοσδήποτε άλλος." Ο παραμένων στον Κορυδαλλό Β. Τζωρτζάτος λέει ακόμη πως το μεγαλύτερο λάθος της οργανώσεως ήταν η μη ύπαρξη ηγεσίας και τονίζει πως αν υπήρχε ηγεσία "ορισμένοι θα είχαν πάει σπίτι τους από το 1986 και θα είχε μπει φρένο στη γάγγραινα που είχε δημιουργηθεί".



ΝΙΚΟΣ Ι. ΜΕΓΑΔΟΥΚΑΣ

Κωδικός άρθρου: 810021

ΠΟΛΙΤΗΣ - 29/07/2008, Σελίδα: 4

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»