O Τσιλιμιδός , οι καλόγριες ......apo ANEXARTHTO


Κάθε πολιτισμένος άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι η ποιότητα κι η καλλιέργεια μίας κοινωνίας συνολικά κρίνεται σ μεγάλο βαθμό και από τον τρόπο που αυτή αντιμετωπίζει τα πιο αδύναμα μέλη της.

Υπό το πρίσμα αυτό είναι απαράδεκτη και έξω από τις σύγχρονες αντιλήψεις οποιαδήποτε σκέψη προσωρινής μεταφοράς του Γηροκομείου στη Σάμη, στον Άγιο Ανδρέα και εν γένει οπουδήποτε εκτός του αστικού κέντρου καθώς κάτι τέτοιο εν τοις πράγμασι θα οδηγήσει τους τροφίμους σε περαιτέρω περιθωριοποίηση και κοινωνικό αποκλεισμό.

Και ναι μεν μπορεί ο κ. Δήμαρχος Αργοστολίου να δείχνει να «βολεύεται» με την εύκολη λύση του «στοιβάγματος» και του «εξοστρακισμού» των γερόντων στη Σάμη ή στον Άγιο Ανδρέα , το ζητούμενο όμως δεν είναι το πώς θα ξεμπερδέψει ο Τσιλιμιδός πιο γρήγορα και πιο «άνετα» από το συγκεκριμένο «πονοκέφαλο» αλλά το τι είναι το συμφέρον για τους ηλικιωμένους ανθρώπους που στεγάζονται στο Γηροκομείο. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι δεν είναι δυνατόν να συζητάμε στα σοβαρά το ενδεχόμενο άτομα προχωρημένης ηλικίας με πλήθος προβλημάτων υγείας να μεταφερθούν σε χώρο μακρινό από το Νοσοκομείο αφού κάτι τέτοιο ουσιαστικά είναι εγκληματικό ενώ παράλληλα η μετακίνησή τους μακριά από το Αργοστόλι συνεπάγεται ένα ιδιότυπο μαρτύριο αφού οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν ένα λόγο παραπάνω να αναζητούν την κοινωνικότητα και την επαφή με τον έξω κόσμο.

Αντί λοιπόν ο κ. Δήμαρχος να κυνηγάει τις καλόγριες του Αγίου Ανδρέα και να εκφωνεί «φιλιππικούς» εναντίον τους διότι «δεν συνεμορφώθησαν με τις υποδείξεις της ύψιστης αρχής» , καλό θα ήταν να αναζητήσει όχι επιφανειακά και προσχηματικά αλλά επί της ουσίας ξενοδοχείο μέσα στο Αργοστόλι ικανό να φιλοξενήσει έναντι μισθώσεως τους τροφίμους του Γηροκομείου μέχρι να κατασκευαστεί το νέο κτίριο. Προτάσεις τέτοιου είδους όπως έχω πληροφορηθεί υπάρχουν και θα υπάρξουν κι άλλες αρκεί ο Δήμος να δει το θέμα πραγματικά με ευαισθησία, να αναζητήσει τον καταλληλότερο χώρο και να επιλέξει το καλύτερο δυνατό. Βεβαίως για να τα κάνει όλα αυτά ο κ. Δήμαρχος θα πρέπει τόσο ο ίδιος όσο κι οι επιτελείς του να χάσουν πολύτιμο χρόνο που προφανώς τον χρειάζονται για να παρευρίσκονται εν είδει «πασπαρτού» σε κάθε λογής πολιτιστική ή κοινωνική εκδήλωση προς άγραν ψήφων…Προσπαθήστε λοιπόν κύριοι της δημοτικής αρχής λίγο παραπάνω για τους γερόντους και δεν θα χάσετε ακόμα και στο επίπεδο της ψηφοθηρίας που τόσο «σας καίει» αφού ο κόσμος πάντα εκτιμά το σωστό και το πρέπον…

Νίκος Ανουσάκης

Δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης

Comments

lornion said…
η προτεινόμενη από την αντιπολίτευση λύση για την στέγαση των γερόντων είναι η καλίτερη, δηλαδή αυτή του ενοικιαζόμενου ξενοδοχείου. Ετσι αποφεύγονται τα περισσότερα δεινά που συντρέχουν λύση μακρυά της πόλεως.Επομένως κ.Δήμαρχε αποδεχτείτε και την άλλη φωνή χάριν των υπερήλικων. Είναι θέμα συνείδησης.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»