Πασοκ έφη/στα πρόθυρα κοινωνικής εκρηξης .......

Η χώρα βρίσκεται στο κατώφλι μιας τεράστιας κοινωνικής έκρηξης, εκτίμησε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίασή του χθες, υπό την προεδρία του κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου.

Οπως σημειώθηκε, στον πυρήνα της κρίσης βρίσκεται η δραματική κατάσταση της οικονομίας, με κυρίαρχα στοιχεία της την εξαιρετικά σημαντική επιβράδυνση της ανάπτυξης, την κατάρρευση της ανταγωνιστικότητας, την έξαρση της ακρίβειας και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, «που βυθίζονται σε ένα τέλμα απαισιοδοξίας, αποδοκιμάζοντας πλήρως την κυβέρνηση και τις πολιτικές της».

Οπως τονίσθηκε, ο προϋπολογισμός βρίσκεται εκτός στόχων και η Ελλάδα είναι προ των πυλών μιας νέας επιτήρησης, «που δεν θα οφείλεται στο επικοινωνιακό τέχνασμα της απογραφής, αλλά στα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής».

Ετοιμότητα

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η Ν.Δ έχει δημιουργήσει πολλά αδιέξοδα, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πολιτικές εξελίξεις -ακόμη και σε πρόωρες εκλογές-, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εξέλιξη.

«Η Ν.Δ. θα κάνει κάθε τι για να διατηρηθεί στην εξουσία, χειραγωγώντας θεσμούς και καταπατώντας αρχές και κανόνες», επισήμανε και πρόσθεσε πως, ενώ το ΠΑΣΟΚ εξέρχεται από μία κρίση, η Ν.Δ. εισέρχεται στη δική της βαθιά κρίση και δεν ασχολείται για το πώς θα βγει η κοινωνία από το τέλμα.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε ως ομολογία αποτυχίας της πενταετούς οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης τις δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη, ότι «πιάσαμε πάτο», όπως και την πρότασή του για συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία.

«Αυτό το σωσίβιο, το ΠΑΣΟΚ δεν θα το δώσει στην Ν.Δ.», είπε ο κ. Παπανδρέου και τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ αποτελεί εγγύηση για τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και την οικονομική ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι καθήκον των στελεχών του είναι να κινηθούν ενωμένα προς αυτή την κατεύθυνση και χωρίς εσωστρέφεια, για να κατακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών.

Εξειδικευμένες προτάσεις

Με αφετηρία τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάζει εξειδικευμένες προτάσεις και πολιτικές, επιμένοντας στα ζητήματα της καθημερινότητας -οικονομία και κοινωνικό κράτος- και της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.

Σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παρέμβει στη συζήτηση του νομοσχεδίου, στη Βουλή, για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών και αναμένεται να τονίσει πως η κυβέρνηση διευθετεί απλώς πελατειακά και κερδοσκοπικά συμφέροντα, σε ένα χώρο που χρειάζεται πιο αυστηρή ρύθμιση.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc