Εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου

16/8/2007 8:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/8/2007 10:59:36 μμ)


Ε-mail Εκτύπωση


Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105.8-ΑΠΕ

Στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρωθυπουργός προκειμένου να διαβιβάσει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας την πρότασή του για διάλυση της Βουλής και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 16 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Παπούλιας πρόκειται να επιστρέψει από τη Λευκάδα εσπευσμένα προκειμένου να δεχθεί τον κ. Καραμανλή. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος στις 8 το βράδυ προέβη σε σχετικές ανακοινώσεις. "Στις 12 το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός συγκαλεί Υπουργικό Συμβούλιο και στη 13.00 θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διαβιβάζοντάς του πρόταση της κυβέρνησης για διάλυση της Βουλής και διενέργεια εκλογών την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου". Ο κ. Ρουσόπουλος πρόσθεσε ότι "η Κυβέρνηση με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης, με σοβαρότητα και σιγουριά απευθύνεται στους Έλληνες πολίτες και τους καλεί να αποφασίσουν για το μέλλον του τόπου δίνοντας ισχυρή εντολή για μια νέα τετραετία. Από τις 7 Μαρτίου του 2004 οι μεταρρυθμίσεις ξεκίνησαν και πολλές από αυτές αποδίδουν ήδη καρπούς. Μένουν ακόμα πολλά να γίνουν. Ενώπιον των Ελλήνων πολιτών στην κρίσιμη μάχη που ακολουθεί θα αντιπαρατεθούμε με το έργο μας με ηπιότητα και επιχειρήματα μακριά από οξύτητες του παρελθόντος. Ο λαός καλείται να επιλέξει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ή πισωγυρίσματα και περιπέτειες από την ανακόλουθη πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Αύριο μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα προβεί σε εκτενή δημόσια δήλωση".
Την Κυριακή ο Πρωθυπουργός ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία από τη Δράμα.





Αντιδράσεις κομμάτων

Σε εγρήγορση βρίσκονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ δηλώνουν ότι η απόφαση για πρόωρες εκλογές δεν τους αιφνιδίασε.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου δήλωσε: "Ο κ. Καραμανλής αναγκάζεται σήμερα, κάτω από το βάρος των κλιμακωμένων αδιεξόδων, να προσέλθει σε εκλογές που αποκαλύπτουν ότι ο "βασιλιάς είναι γυμνός", καθώς επαναλαμβάνει τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του 2004 ως τον λόγο προσφυγής στις κάλπες. Ο Ελληνικός λαός θα δώσει την ώριμη και έτοιμη από καιρό απάντησή του στη ΝΔ, στις 16 Σεπτεμβρίου. Στις 16 Σεπτεμβρίου η χώρα θα γυρίσει σελίδα με την νίκη των προτάσεων και των θέσεων του Προγράμματος του ΠΑΣΟΚ. Και ένας από τους πιο βασικούς λόγους για την καταδίκη της κυβέρνησης της ΝΔ, είναι όσα ανέφερε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Ρουσόπουλος, περί της ανάγκης συνέχισης των δήθεν "μεταρρυθμίσεων". Η κυβέρνηση Καραμανλή με για την υποκρισία, την ασυνέπεια και τις βαθύτατα αυταρχικές και αντιλαϊκές επιλογές της, που χαρακτήρισαν "τα έργα και τις ημέρες της", θα εγγραφεί στην Μεταπολιτευτική Ιστορία ως η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα. Ίσως αυτό το βάρος των ανομημάτων εξηγεί και το πρωτοφανές, να ανακοινώνει τις εκλογές όχι ο πρωθυπουργός αλλά ο εκπρόσωπός του", καταλήγει στην ανακοίνωση του κ. Ευθυμίου.
Την Κυριακή θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος, ενώ από τη Δευτέρα ξεκινά ο κ. Παπανδρέου περιοδείες σε όλη τη χώρα. Ο κ. Παπανδρέου, την Παρασκευή το πρωί θα έχει συναντήσεις με στελέχη του κόμματος αλλά και με την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα.
Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Πέμπτης προσήλθε στη Χαριλάου Τρικούπη ο νέος εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε πρωτόγνωρο την ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών από τον Υπουργό Τύπου.
Το ΚΚΕ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του:
"Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών δεν είναι συνέπεια ή όχι στη συνέχιση των λεγομένων μεταρρυθμίσεων, όπως υποστήριξε ο Θ. Ρουσσόπουλος. Το κρίσιμο ζήτημα είναι να τιμωρηθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που οι μεταρρυθμίσεις τους υπηρετούν το κεφάλαιο σε βάρος του λαού.
Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η καλύτερη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και όπλο στα χέρια του λαού για τα χειρότερα που έρχονται, είτε γίνει κυβέρνηση η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Τη Δευτέρα η Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τις εκλογές.
Το μέλος της Π. Γ. του ΣΥΝ, και υπεύθυνος Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, Ν. Βούτσης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, επ' αφορμή των δηλώσεων Ρουσόπουλου για τον προσδιορισμό της ημερομηνίας των εκλογών, σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
"Ως Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς είμαστε έτοιμοι για τις εκλογές και θα πάμε και καλά, όπως όλες οι ενδείξεις δείχνουν. Πάνω στα αποκαΐδια της Πεντέλης, είναι βαρύ πολιτικό ατόπημα η προκήρυξη των εκλογών για τις 16 Σεπτέμβρη. Μια τέτοια απόφαση με προφανή και την κομματική σκοπιμότητα, για συγκάλυψη του σκανδάλου των ομολόγων, δεν μπορεί παρά να εκφράζει μια μεθοδολογία που μόνο σύγχρονοι Νέρωνες της πολιτικής επιχειρούν να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση του λαού. Πραγματικό εθνικό θέμα θα ήταν η στρατηγική για να σωθεί η Πάρνηθα και η Πεντέλη. Αφού τις έκαψαν, επικαλούνται κάποιες θολές μεταρρυθμίσεις που εύλογα κανείς μπορεί να εκτιμήσει ότι θα οδηγήσουν σε αντίστοιχους κοινωνικούς εμπρησμούς".
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής, επισήμανε ότι το κόμμα του κερδίζοντας το στοίχημα για να μπει στην επόμενη Βουλή, θα στηρίξει τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»