πηγή TGA news πρόβλημα η ψήφος του ομογενή

Προβλήματα με το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών
Ημερομηνία καταχώρησης 24-May-2007 @ 00:11:45 UTC από TGA News.com
ΑΘΗΝΑ.- Προβλήματα με το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών, καθώς η αντιπολίτευση εκφράζει επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο επηρεασμού των εσωτερικών εξελίξεων από εξωγενείς παράγοντες, ενώ ταυτόχρονα δεν θα διασφαλίζονται τα δικαιώματα των ομογενών.

Για να ψηφιστεί το σχετικό προσχέδιο νόμου, το οποίο παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλος την Τρίτη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού, απαιτείται με βάση το Σύνταγμα να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των 2/3 της Βουλή.

Oι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ εξέφρασαν τη διαφωνία τους στην επιμονή της κυβέρνησης να ψηφίζουν οι Έλληνες της Διασποράς για να εκλέγουν βουλευτές στον τόπο καταγωγής τους, ζήτημα για το οποίο ενστάσεις είχαν και βουλευτές της ΝΔ.

«Είστε σε δυσαρμονία με το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού και τα επτά τμήματα του οποίου δεν συμφωνούν με τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση» τόνισαν χαρακτηριστικά οι Γ.Μαγκριώτης και Γρ.Νιώτης, οι οποίοι αντιπρότειναν το σύστημα της εκλογής εκπροσώπων των αποδήμων σε ξεχωριστές εκλογικές περιφέρειες, το οποίο ωστόσο είχε απορρίψει νωρίτερα ο κ. Παυλόπουλος.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι στις εκλογές που θα διενεργηθούν μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 θα μπορούν να ψηφίζουν οι Έλληνες ομογενείς. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ψηφίσουν στην περίπτωση κατά την οποία προκηρυχθούν εκτάκτως εκλογές πριν από την 1η Νοεμβρίου 2007.

Comments

lornion said…
Είδαμε πλέον ποίοι από τους πατέρες του Εθνους των Ελλήνων δεν μας θέλουν να ψηφίζουμε. Τι φοβούνται οι κύριοι του ΄ΠΑΣΟΚ του ΚΚΕ και του ΣΥΝ ? εχουν την εντύπωση πως είμαστε κεφαλαιούχοι που επηρεάζουν μάζες? ,η επειδή συνηθείσαμε να ζούμε και να σκεπτόμαστε ελεύθερα φοβούνται την ανεξαρτησία της γνώμης μας, και επομένως της ψήφου μας ? Πάντως σήμερα όλοι οι ομογενείς θα μάθουν την στάση ενός εκάστου των κοινοβουλευτικών ανδρών .

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»